Els Rebels, els motards violents i etnicistes d'Artés, també eren a la manifestació de Balsareny

Membres dels Rebels poc abans de l'inici de la manifestació a Balsareny
Membres dels Rebels poc abans de l'inici de la manifestació a Balsareny | Pere Fontanals
17 de febrer del 2018
Actualitzat a les 23:22h
La manifestació neofeixista de Balsareny també ha comptat amb grups que no havien estat presents a les manifestacions de Manresa o el Pont de Vilomara. Concretament, una desena de Rebels d'Artés, els motards que també tenen presència a Solsona, han acompanyat la manifestació de suport a Raúl Macià pels carrers de Balsareny.

Els Rebels són un grup de motards, vells coneguts de la policial per la seva violència i la seva ideologia d'extrema dreta espanyolista. El 2013 varen protagonitzar una batalla campal contra els Pawnees MC de Terrassa al barri del Poble Nou de Manresa durant les seves festes. Els Mossos d'Esquadra van practicar quinze detencions entre els dos grups, i van requisar punys americans, armes blanques, porres extensibles i altres objectes contundents. Dos anys després, el jutge els va absoldre tots quinze.

El 2015, la Policia Nacional va detenir vuit membres dels Rebels acusats d'extorsions, coaccions, lesions, amenaces i grup organitzat. Segons la policia, se'ls acusava d'una pallissa a Madris on la víctima va resultar ferida greu.

En la seva ideologia són tradicionalistes, espanyolistes, cristians i etnicistes segons els valors que defensen en el seu ideari: "la nostra pàtria, creences religioses, la cultura a la que pertanyem, ideologia que professem i la família"