Catalonia Sacra omple de públic la sala gòtica de la Seu en la presentació de la seva agenda

Presentació de l'agenda anual de Catalonia Sacra a la Seu
Presentació de l'agenda anual de Catalonia Sacra a la Seu | Catalonia Sacra
Redacció
17 de febrer del 2018
Actualitzat a les 15:16h
La sala gòtica de la basílica de la Seu de Manresa ha acollit aquest dissabte al matí la presentació de l'agenda d'activitats de Catalonia Sacra de 2018, davant d'un públic que omplia l'espai. La programació està formada per una quarantena d'activitats de divulgació del patrimoni cultural de l'Església repartides arreu del territori. De febrer a novembre es proposaran visites guiades, itineraris per diferents esglésies o conferències sobre obres mestres, entre altres tipus d'activitats.

L'acte de presentació ha comptat amb la intervenció del director de l'Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural (ICRPC), Joaquim Nadal. És la primera vegada que l'agenda cultural de Catalonia Sacra es presenta fora de Barcelona.

Un cop acabada la presentació s'ha fet la primera de les activitats. El Dr. Joan Valero ha pronunciat una conferència sobre el retaule del Sant Esperit de la Seu de Manresa. El retaule, realitzat pel taller del pintor barceloní Pere Serra entre 1393 i 1394, és una de les grans joies pictòriques de Catalunya. Aquesta activitat és proposada pel Bisbat de Vic.

Catalonia Sacra és una iniciativa dels 10 bisbats amb seu a Catalunya que té com a objectiu donar a conèixer el patrimoni arquitectònic i artístic vinculat amb l'Església i que vol incrementar-ne el coneixement, la divulgació i facilitar-ne la visita.