L'aplicatiu de cementiris del Consell Comarcal arriba a la demarcació de Girona

L'ens comarcal i la Diputació de Girona signen un conveni que permetrà als municipis gironins fer ús de les tecnologies del projecte GESCEM

Redacció
16 de febrer del 2018
Actualitzat a les 16:23h
L’aplicatiu GESCEM, una eina creada pel Consell Comarcal i utilitzada al Bages ja fa anys, continua desplegant-se pel territori català atès el seu rendiment òptim a l'hora d'oferir un servei d’inventari dels cementiris municipals. Després de l'acord al qual es va arribar amb la Diputació de Barcelona, que va invertir en el programa per adequar-lo a la tecnologia actual i fer-lo més accessible a la ciutadania, el Consell Comarcal del Bages ha signat recentment un conveni amb la Diputació de Girona per estendre l'ús d'aquesta aplicació informàtica i fer-la arribar als municipis de la seva demarcació. Fruit d'aquest acord, la Diputació de Girona realitzarà una aportació econòmica amb l’objectiu de col·laborar en les despeses del projecte i cobrir costos dels serveis de suport i manteniment.

El conseller de l’Àrea de Suport als Municipis, Enric Forcada, manifesta que "des del Consell Comarcal estem satisfets per l'èxit i utilitat del GESCEM; l'eficiència dels organismes públics és un dret de la ciutadania, per això sempre mostrarem la nostra total predisposició a compartir els nostres models i recursos per tal que des de l'Administració s'ofereixin serveis de qualitat".

Aplicatiu GESCEM

GESCEM és un instrument informàtic que recull, de manera àgil i eficient, les dades relatives als cementiris, com la distribució dels carrers, la propietat dels nínxols i difunts, i també permet la consulta de determinades dades per part de la ciutadania. A més, a través d'aquesta eina de gestió, també s'ofereix als ajuntaments interessats serveis de consultoria, suport, manteniment i formació. 

Després dels acords de col·laboració amb el Consorci AOC i la Diputació de Barcelona, aquest nou conveni amb la Diputació de Girona permet continuar amb l'expansió del GESCEM pels municipis de Catalunya, tot seguint el principi de racionalitat administrativa i facilitant la utilització conjunta de mitjans i serveis públics.