Preocupació a Balsareny per la convocatòria de la manifestació d'extrema dreta

La plataforma Por España me atrevo es concentrarà dissabte al poble per donar suport a un veí condemnat per robatori i tràfic de drogues | Aquesta plataforma és una marca blanca de Democracia Nacional, considerada organització neofeixista

Manifestació de membres de Democracia Nacional, amb el seu cap, Albert Bruguera, al centre
Manifestació de membres de Democracia Nacional, amb el seu cap, Albert Bruguera, al centre | José M. Gutiérrez
Redacció
15 de febrer del 2018
Actualitzat el 16 de febrer a les 11:22h
Preocupació generalitzada a Balsareny. Un grup de veïns ha manifestat a través d'un comunicat el seu neguit per la convocatòria que ha fet la plataforma d'extrema dreta Por España me atrevo de manifestar-se al municipi aquest dissabte a les set del vespre. Els veïns asseguren que volen seguir sent un poble on "la convivència pacífica sigui la tònica de vida de la població" i rebutgen "aquest tipus d'actes que només pretenen pertorbar la pau del poble". En aquest cas, la plataforma convocant, marca blanca dels neofeixistes Democracia Nacional, no dissimula la seva pertinença a l'extrema dreta espanyolista.

La plataforma neofeixista ha convocat la marxa pel centre del municipi per donar suport a Raúl Macià, un veí que en aquests moments es troba reclús a la presó de Lledoners, ja que compleix condemna per robatori i tràfic de drogues. Els espanyolistes, però, consideren Macià un "pres polític", ja que es dona el cas que mentre disposava del tercer grau es va fer popular a la xarxa perquè va despenjar diverses estelades de la via pública i va penjar banderes espanyoles, a banda de fer altres actes com arrencar el rètol de Sallent, o intentar boicotejar la Marxa de Torxes del poble, fets que el van fer tornar a la presó.
 
Por España me atrevo ja fa uns quants dies que va fer la petició formal per demanar l'autorització per poder-se manifestar a Balsareny i aquesta ja ha estat acceptada, segons han explicat fonts policials.