Carnestoltes i Tres Tombs s'uneixen per la Festa Major d'Hivern de Monistrol de Calders

Tindrà lloc aquest cap de setmana i comptarà amb nombroses propostes lúdiques

Redacció
15 de febrer del 2018
Actualitzat a les 12:00h
La festa de Sant Antoni Abad acollirà el tradicional joc de les botifarres
La festa de Sant Antoni Abad acollirà el tradicional joc de les botifarres | Comissió Festes MC
Aquest dissabte, 17 de febrer, Monistrol de Calders donarà el tret de sortida a la seva Festa Major d'Hivern, que des de fa uns quants anys coincideix amb l'homenatge que el municipi fa a Sant Antoni Abat, protector dels animals i motiu de la celebració dels Tres Tombs.

Enguany, però, la festivitat també coincidirà amb la celebració del Carnestoltes a la vila, que tindrà lloc dissabte, a tres quarts de cinc de la tarda. La rua, que començarà des de la Platanera i estarà amenitzada per la companyia Tum Tum Papes, finalitzarà al Centre Recreatiu Municipal, amb una xocolatada solidària que recaptarà diners per la investigació del càncer infantil.

La festa de Carnestoltes acabarà amb un ball de confeti i amb l'entrega de premis a les millors disfresses.

Diumenge serà el torn d'homenatjar Sant Antoni Abat. I es farà a la monistrolenca: amb el joc de les botifarres. Es tracta d'una tradició en la qual un genet muntat a cavall i galopant ha de tibar una botifarra agafada a una corda. Tindrà lloc a dos quarts d'una del migdia al camp de futbol.

Abans, però, s'haurà dut a terme un esmorzar de pagès a la plaça de l'Ajuntament; una caminada pels voltants del municipi amenitzada pels Tum Tum Papes; la tradicional benedicció dels animals (a tres quarts de dotze del migdia), i l'espectacle eqüestre Fantasia Castellar Horses, que tindrà lloc al mateix camp de futbol i començarà just després que s'hagi beneït el bestiar.

Després del joc de les botifarres, el Centre Recreatiu Municipal acollirà el tradicional dinar de Sant Antoni amb escudella, pollastre a l'ast i lioneses. El preu de l'àpat és de 10 euros i els tiquets per assistir-hi es poden comprar a la botiga Queviures Ponsa.

Diumenge, a més, i durant tot el matí, hi haurà parades d'artesania i alimentació; s'oferiran voltes pel poble amb carros i ponis i tallers de cuina pels infants, i s'obriran, a Ca la Mestra, les exposicions A cavall pel món i Sant Antoni des de dalt, de Susanna Torres.
 

Programa complet d'activitats.