La Portals 2018 homenatjarà el campió en BTT Albert Balcells

La mítica cursa ciclista se celebrarà els dies 7 i 8 d'abril

Albert Balcells serà l'homenatjat de La Portals 2018
Albert Balcells serà l'homenatjat de La Portals 2018 | Arxiu personal
Redacció
15 de febrer del 2018
Actualitzat a les 11:25h
Com cada any quan s'apropa el bon temps, els amants del ciclisme saben que tenen una data ineludible en el seu calendari esportiu: La Portals, una cursa no competitiva que recorre els municipis veïns de Montserrat (Collbató, El Bruc, Marganell i Monistrol de Montserrat), així com també Castellbell i el Vilar, Esparreguera i Olesa de Montserrat, al llarg de 60 quilòmetres.

La presentació de la vuitena edició d'aquesta prova ciclista va tenir lloc aquest dimecres, 14 de febrer, al matí, al Pavelló Esportiu Municipal Pau Ribas de Monistrol de Montserrat, i va comptar amb l'assistència del Director del Consell Català de l'Esport, Toni Reig; de l'alcalde de Monistrol de Montserrat, Joan Miquel Rodríguez; del gerent del Patronat de la Muntanya de Montserrat, Xavier Aparicio; del president de la Federació Catalana de Ciclisme, Joaquim Vilaplana, així com també l'organitzador d'aquesta prova esportiva, Pepe Cuevas; la fundadora d'Asdent, Eva Giménez, i el Mossèn de Portals, Bernat Martorell.

Tampoc va perdre's la presentació l'exciclista professional Albert Balcells, que enguany serà l'homenatjat de La Portals. Amb una llarga i pròspera carrera en el món del BTT, l'igualadí va fundar, l'any 2001, l'empresa Ocisport SL, encarregada d'organitzar esdeveniments esportius de la talla de la Copa Catalana de BTT, la Copa del Món de Trial i de Vallnord o la VolCat.

Aportacions per investigar la Dent 

Des de l'any 2010, que va ser quan es va dur a terme la primera edició de La Portals, que des de l'organització s'ha compromès amb l'associació Asdent, aportar 1 euro de cada inscripció a la recerca i investigació de la malaltia de la Dent, una patologia força desconeguda que afecta exclusivament al ronyó, produint pèrdues de substàncies com proteïnes, calci i glucosa fins al punt que pot desembocar a una insuficiència renal crònica.

Ruta i inscripcions

La Portals tindrà lloc els dies 7 i 8 d'abril. El dia 7 es durà a terme a la Portals Solidària, una pedalada pensada per totes aquelles persones que volen participar en la cursa però amb una exigència moderada. El recorregut d'enguany tindrà 15 quilòmetres i sortirà, a les deu del matí des de l'Slam Club Pàdel de Collbató. Les inscripcions tenen un preu de 7 euros i ja estan obertes. Es poden formalitzar clicant aquí.

L'endemà, el diumenge dia 8, es donarà el tret de sortida a La Portals en BTT, que tindrà una distància de gairebé 60 quilòmetres amb un recorregut de pista forestal (80%), corriols (5%) i carretera (15%) i amb un desnivell positiu de 1.400 metres. La sortida es farà a dos quarts de nou del matí des de la pista esportiva Martí Gil de Collbató.

La ruta constarà de quatre avituallaments. Un al quilòmetre 15; l'altre al 27; el següent al 49, i el darrer al quilòmetre 60. La inscripció té un preu de 33 euros i es pot efectuar omplint aquest formulari.