Creu Roja Manresa es congratula pels bons resultats de la campanya «Busquem el teu cap»

Seixanta-quatre persones s'han donat d'alta de l'entitat en el marc d'aquesta acció de captació de voluntariat

La campanya 'Busquem el teu cap' de Creu Roja Manresa esdevé un èxit de captació de voluntaris
La campanya 'Busquem el teu cap' de Creu Roja Manresa esdevé un èxit de captació de voluntaris | AFT
14 de febrer del 2018
Actualitzat a les 18:09h
La Creu Roja és l'organització de voluntariat per antonomàsia de Catalunya. Malgrat que, evidentment, hi ha persones assalariades que hi treballen, no funcionaria i no podria tirar endavant si no fos per la feina que fan tots aquells ciutadans que, de manera altruista, decideixen destinar part del seu temps a ajudar persones amb menys recursos o risc d'exclusió social. Però els voluntaris no hi són per sempre, i tampoc estan disponibles les vint-i-quatre hores del dia.

És per aquest motiu, i sent molt conscients que l'ajuda mai és sobrera, que des de Creu Roja Manresa es va impulsar, el mes de gener passat, la iniciativa Busquem el teu cap, una campanya de captació de voluntaris l'objectiu de la qual era cercar voluntaris experts i amb experiència (psicòlegs, mestres, logopedes, fotògrafs, educadors socials...) que poguessin cobrir les demandes que es requerissin des de l'entitat en projectes concrets. A banda del cartell que donava a conèixer la campanya, que ja era força cridaner, des de Creu Roja es van dissenyar estovalles individuals de paper, que van repartir per diversos bars i restaurants de la comarca, amb la voluntat de fer més visible i extensiva la seva petició.

A falta de dues setmanes perquè aquesta acció es doni per finalitzada, el president de l'entitat manresana, Miquel Riera, ja n'ha fet les primeres valoracions, totalment positives: "estem molt orgullosos de com ha anat", ha manifestat, tot afegint que "al llarg d'aquest any hem rebut 129 sol·licituds de persones interessades a fer de voluntàries i, d'aquestes, se n'han donat d'alta 64". Una xifra que ha multiplicat per sis "les previsions que nosaltres havíem fet quan vam començar la campanya", ha exposat Riera.

Sent conscient que "el voluntariat mai pot parar de créixer", el president de Creu Roja Manresa ha associat l'èxit al fet que "els treballadors de l'entitat hem esmerçat molts esforços a explicar a tots aquells interessats a pujar al carro, en què consisteix la feina de voluntari. Aquesta feina de tu a tu ha estat molt positiva perquè hem implicat les persones des del primer moment".

Especificació en les tasques

Una de les apostes de Creu Roja en la campanya Busquem el teu cap, era la de trobar professionals de diversos àmbits per oferir qualitat en els serveis i projectes que ofereixen. "I ho hem aconseguit", ha dit Riera, tot manifestant que, "potser el nombre de voluntaris no ha variat gaire, però el que sí que ha canviat ha estat la seva implicació". Una implicació que es va palesar, sobretot, durant l'època nadalenca, amb la Campanya de Joguines.

"Normalment aquesta acció fa una mica de mandra, als voluntaris, però enguany vam repartir les feines per interessos: hi havia gent que ajudava a embolicar regals, d'altres que aconsellaven els pares i mares sobre quines joguines eren les més adequades segons l'edat dels fills, uns altres que van liderar un espai d'acompanyament infantil... el que ens ha permès aquesta campanya, doncs, ha estat posar en valor l'especificació en les tasques per part dels voluntaris", ha conclòs el president.

"Seguirem buscant gent que tingui ganes de vestir-se de vermell"

"Avui valorem com ha anat la campanya, però a la vegada podem dir que ja posem en marxa la de 2018 amb l'objectiu de buscar gent que tingui ganes de vestir-se de vermell per poder tirar endavant els projectes que fem", ha exposat Riera. En aquest sentit ha explicat que, de cara als propers mesos, "intentarem trobar espais on poder explicar què és la Creu Roja i que representa fer-se voluntari".

Una de les noves incorporacions altruistes d'aquest passat 2017 ha estat la de Victòria Bohigas, una manresana jubilada resident a Castellnou de Bages que havia treballat, tota la vida, de treballadora social i d'auxiliar de geriatria. "Un bon dia, llegint el diari, vaig veure l'anunci de Creu Roja de Busquem el teu cap i m'hi vaig interessar", explica, tot afegint que "jo ja feia temps que buscava alguna activitat on poder ajudar i col·laborar, però no acabava de trobar on encaixava".

Després de veure l'anunci es va posar en contacte de seguida amb l'entitat. "Em van fer unes entrevistes i vaig veure que el que jo podia oferir allà era justament el que ells buscaven", diu, posant de manifest que "el mes de març farà un any que estic implicada en el projecte de gent gran i n'estic encantada. He trobat un gran acolliment per part de les professionals, que m'han donat suport en tot moment".