Llibreters

Antoni Daura deixa la presidència del Gremi de Llibreters després de 8 anys

Ma. Carme Ferrer, de la llibreria Troa Empúries de Girona, n'agafa el relleu

per Redacció, 14 de febrer de 2018 a les 17:19 |
Ma. Carme Ferrer recull el relleu d'Antoni Daura al capdevant dels Llibreters de Catalunya | Monmar
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de febrer de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El manresà Antoni Daura ha deixat la presidència del Gremi de Llibreters de Catalunya després de 8 anys en el càrrec, el temps màxim que permeten els estatuts. El propietari de la llibreria Parcir de Manresa serà rellevat per Ma. Carme Ferrer, gerent de la llibreria Troa Empúries, de Girona, i fins fa poc presidenta del Gremi de Llibreters a Girona.

Daura deixa el càrrec després de dos mandats que qualifica "de difícils per la situació econòmica però intensos i estimulants en què s'ha avançat en projectes novedosos, com l'Escola de Llibreria, la primera de l'estat i de la qual n'han sortit llibreries noves; o Libridata, eina sectorial de gestió i coneixement del mercat". Daura seguirà vinculat al Gremi com a representant de l'entitat a la Cambra del Llibre de Catalunya.


Ferrer, la nova presidenta, té la intenció de "fomentar la comunicació i el diàleg amb les administracions per a construir estratègies comunes de suport i foment lector" sobretot entre els més petits. "Hem de fer que les llibreries siguin properes, que els nens i nenes vinguin i que els professors triïn llibres adequats", diu.

La nova junta directiva comptarà amb Paula Jarrín (Llibreria Al·lots), com a vicepresidenta; Marc Caparrós (Llibreria Cinta), com a vicepresident segon; Irene Tortós (Llibreria L'Altell), com a secretaria; i Carme Prims (La Caixa d'Eines), com a tresorera. 

 

Participació