Urbanisme

La rotonda de la Bonavista s'obrirà totalment dilluns

Si el temps ho permet, l'àmbit de la Bonavista i els seus accessos s'asfaltaran entre divendres i diumenge

Diumenge, es tallarà al trànsit tot l'entorn de la plaça per dur a terme els treballs de pavimentació de la rotonda

| 14/02/2018 a les 15:09h
Arxivat a: Municipis, rotonda Bonavista, urbanisme, mobilitat, obres
Si el temps ho permet la rotonda de la Bonavista s'estrenarà dilluns
Si el temps ho permet la rotonda de la Bonavista s'estrenarà dilluns | AjM
Aquesta notícia es va publicar originalment el 14/02/2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
A partir del proper dilluns, 19 de febrer, un cop s'hagin acabat els treballs d'asfaltatge que es duran a terme divendres i diumenge, els vehicles podran transitar de manera completa per l'interior de la rotonda de la Bonavista, que tindrà els dos carrils de circulació definitius. Des d'aleshores, els treballs se centraran a acabar les zones de vianants. La culminació definitiva de les obres serà el cap de setmana del 17 i 18 de març, quan es farà un acte d'estrena obert a la ciutadania.

A partir de dilluns, començaran a funcionar els nous passos de vianants més propers a la rotonda, i el nou sistema de semaforització.

Els darrers treballs a la calçada de la Bonavista i les afectacions a la mobilitat seran els següents:

Divendres 16 de febrer de 8 a 19h, pavimentació de carrers

- Carrer Mossèn Jacint Verdaguer (tram entre carretera del Pont de Vilomara i carrer Bisbe Comas, actualment tancat per obres). No afecta la mobilitat viària.

- Carrer Bisbe Comas (tram més proper a la carreta de Vic). El carrer Bisbe Comas estarà tallat al trànsit. Desviament per la plaça Bonavista, carretera del Pont de Vilomara i carrer Mossèn Jacint Verdaguer (ja pavimentat).

- Carretera de Santpedor. Tram entre el carrer Sant Antoni Maria Claret i la plaça Bonavista. La carretera de Santpedor quedarà tallada al trànsit entre la Bonavista i el carrer Sant Antoni Maria Claret en ambdós sentits de circulació. El trànsit que baixi per la carretera de Santpedor es desviarà pels carrers Sant Antoni Maria Claret i Pare Clotet en direcció a la carretera de Vic.

Diumenge 18 de febrer de 7 a 22 h, pavimentació de Plaça Bonavista i accessos

Asfaltatge del conjunt de la plaça de la Bonavista i els seus accessos. També s'asfaltarà el tram del carrer Mossèn Jacint Verdaguer entre la carretera del Pont de Vilomara i la carretera de Vic.

Per tal de dur a terme aquests treballs el trànsit quedarà completament tallat a la Bonavista. Es delimitaran dos àmbits de tancament de l'obra.

Al primer àmbit de tancament hi podran accedir només els conductors amb accés a guals. Així doncs, els vehicles que circulin per la carretera de Vic entrant pel pont de Ferro seran desviats pel carrer Indústria. I els que circulin en sentit sortida de la ciutat des de la Muralla es desviaran pel carrer Bilbao. Els vehicles que baixin per la carretera de Santpedor seran desviats pel carrer Sant Antoni Maria Claret i els que pugin pel Passeig es desviaran a la plaça Onze de Setembre. A l'interior d'aquest àmbit només es permetrà l'accés de vehicles de residents.

El segon àmbit serà pròpiament el de la plaça de la Bonavista, que estarà completament tallada al trànsit.

Per tal d'informar bé d'aquests talls hi haurà personal de suport de l'obra als dos tancaments de la carretera de Vic. També hi haurà suport de la Policia Local des de primera hora del matí. Veure mapa de mobilitat.

Un cop fet l'asfaltatge es farà el premarcatge de la senyalització horitzontal (pintura a terra).

Es preveu que aquests treballs acabin el vespre del mateix diumenge. En aquell moment la Bonavista s'obrirà al trànsit de vehicles en la seva totalitat.

En cas de pluja, els treballs es traslladaran a dimecres 21 (Festa de la Llum, festiu).

Dilluns 19 de febrer de 22h a 6h (durant la nit de dilluns a dimarts), treballs de senyalització horitzontal de rotonda.

La nit del dilluns al dimarts es faran els treballs de pintura de la senyalització horitzontal de l'àmbit de la Bonavista. Mentre durin aquests treballs es faran desviaments del trànsit amb personal de l'obra i de la Policia Local.

La carretera de Santpedor, un cop pavimentada divendres, restarà tallada al trànsit en sentit ascendent, entre Bonavista i St. Antoni M. Claret, mentre no finalitzin els treballs d'execució de la vorera. Aquests treballs tenen un termini previst de dues setmanes.

COMENTARIS

Vergonya
Ale i x, 15/02/2018 a les 00:21
+11
-5
A qui se li ha ocorregut posar jardineres davant les rampes dels passos de vianants? I lo de posar botó als semàfors, ja ho deixem per una altre vida.
Bravo Willy
Anònim, 15/02/2018 a les 00:54
+3
-2
Donç això, tre hurres per el Willy
fem una ciutat grisa i lletja, per norma?
Anònim, 15/02/2018 a les 08:34
+13
-5
Vist des d'aquesta perspectiva, té una pinta horrible, més lleig no pot ser.
Queixes
Maziu Moto, 15/02/2018 a les 09:34
+4
-10
Tot són queixes. Aquesta obra era necessària. A aquest tram sempre es muntaven uns embussaments de trànsit de Can Déu. Només es podrà valorar un cop estigui en funcionament i es vegin els resultats.

Potser sí que els canvis de sentit dels carrers adjacents són desconcertants. No sé si són definitius o provisionals.

Sobre els semàfors amb botó (suposo que ets conscient que a aquest tram no són útils) només són necessaris perquè els conductors són, en general, mal educats. Si respectéssim els passos de vianants...

I és cert que Manresa és, en general, una ciutat grisa. A veure si a la rotonda i planten vegetació mediterrània. Així com plantar-ne també a altres punts de la ciutat
Manresa, ciutat grisa i decadent
Robert G., 15/02/2018 a les 10:34
+18
-1
Malgrat aquesta obra, Manresa està deixada de la mà de Déu i és una ciutat grisa i totalment abandonada.

Els carrers s'haurien d'asfaltar perquè semblen camins de carro. Pugeu pel carrer de la Sèquia i sabreu de què parlo. Els carrers de Manresa fan pena.

i els arbres? Com és que a Manresa no té les grans avingudes interiors i d'entrada a la ciutat plenes d'arbres grans que facin ombra? On són les places verdes, totalment enjardinades i amb flors i arbres?

Aneu a Vic i hi veureu una ciutat endreçada, amb façanes cuidades, plena de jardins, flors i arbres que fan ombra. Quan torneu a Manresa, només entrant per la pujada Roja, compareu i veureu la ciutat decadent, grisa i deixada que és Manresa, per molt que facin una rotonda. Coi, però si només heu de veure com van malversar milions d'euros per convertir la plaça de la Reforma (davant Renfe) en un autèntic búnquer de formigó! Quanta decadència!

En fi.
al de manresa ciutat grisa i decadent
Anònim, 17/02/2018 a les 00:55
+0
-3
al de manresa ciutat grisa i decadent, coincideixo bastant amb tu menys amb ho de la plaça de la reforma, a mi m'encanta la plaça de la reforma, es nova, amb més d'un nivell, te un parquing magnific a sota, un ascensor que para a tots els nivells, i a conseguit que estigui plena de vida, nens jugant al parc infantil, nois fumant en un altre cantó, avis aseguts als bancs, nois fent servir el skate en alagunes rampes, parelles fentse fotos, en un lloc on hi han¡bia una plaçeta s'ha convertit en un lloc neuralgic, i a mi personalment a o que anomenes bunker, a mi m'encanta
Ja ho veurem...
Anònim, 17/02/2018 a les 07:15
+4
-0
Tinc ganes de veure que tal funciona l'invent... tant de bò sigui efectiva i doni fluidesa, que ja convé.
Només faltaría que ara, després de les obres i després de tants anys (o dècades) remenant el tema amb les finques que es van ensorrar, resulti que l'invent no serveix per a res. Però no... segur que funciona...

El que si no falla, son els forats al paviment dels carrers, sempre podem comptar amb ells perqué hi son i hi seran. No conec cap altre poble o ciutat que ens superi en aquest aspecte.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Relació de serveis funeraris al Bages per al dia 22
VÍDEO de cistelles impossibles registrades al pavelló del Nou Congost
VÍDEO de cistelles impossibles registrades al pavelló del Nou Congost | Jordi Wild