Cs s'espolsa les puces i diu que no va signar la moció de la «República Catalana» del 8-M

El portaveu de la formació espanyolista, Andrés Rojo, dona a entendre que va ser inclòs com a signant de la moció sense el seu consentiment | Des del govern s'assegura que tenen constància escrita de l'acceptació de signar la proposició

Andres Rojo i Miguel Cerezo, els regidors de Cs a Manresa, en una imatge d'arxiu
Andres Rojo i Miguel Cerezo, els regidors de Cs a Manresa, en una imatge d'arxiu | Pere Fontanals
13 de febrer del 2018
Actualitzat a les 22:52h
El portaveu del grup municipal de Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de Manresa, Andrés Rojo, ha assegurat a través d'un comunicat que "evidentment", el seu grup "no ha signat cap moció que al·ludeixi a una República catalana". La formació taronja, afegeix, "mai no recolzarà una moció que faci al·lusió a una república catalana".

Aquest comunicat arriba després que dilluns NacióManresa informés que la formació espanyolista presentava amb altres grups una moció amb motiu de la commemoració del Dia de la Dona que donava suport a "una República Catalana" feminista.

La moció presentada per ERC, CDC, DM i el regidor Davins, i que inclou la formació taronja, té segell d'entrada en el registre de l'Ajuntament i signatura electrònica, amb data 12 de febrer.

En comptes d'assumir que havien acceptat donar suport a la moció sense llegir-la detingudament, Andrés Rojo assegura que el seu grup "no ha signat cap moció". Així el portaveu del grup insinua que va ser inclòs com a signant de la moció sense el seu consentiment.

La signatura formal de mocions conjuntes només es fa en ocasions especials a Manresa. Els grups que volen compartir una moció per a que sigui de consens, generalment l'envien per correu electrònic als altres grups i aquests les accepten o no. "En tot cas, encara que no tinguem la signatura tradicional, tenim constància escrita del grup municipal de Ciutadans acceptant signar la moció del Dia de la Dona", ha assegurat a NacióManresa un membre del govern que van proposar donar suport a la moció.

Ciutadans acaba el seu comunicat assegurant que se sumarà a les mocions "que vetllin per l'interès general i tinguin com a objectiu millorar la vida dels ciutadans, però mai a les que pretenguin dividir a la població".

Un cop llegida la moció sobre el 8 de març de ERC y CDC, Rojo considera que "els acords proposats són assenyats", però la part expositiva "confon amb temes que gens tenen a veure amb l'objectiu" de la iniciativa.

Una errada que ha servit per evidenciar les males relacions amb el PP

La notícia que NacióManresa publicava dilluns sobre el "descuit" de Ciutadans a Manresa de donar suport a una moció que reconeixia la "República Catalana" ha generat una allau de reaccions a la xarxa.

Inicialment, van ser els independentistes qui, el mateix dilluns, feien broma de l'error dels nacionalistes. Aquest dimarts, però, la situació ha canviat i han estat els simpatitzants del PP de tot l'Estat els qui han comentat la jugada, alguns posant sobre la taula dubtes interessats cobre si realment estaven a favor de la "República Catalana". Un d'aquests ha estat el president del PP català, Xavier Garcia Albiol, enllaçant a la notícia del diari.