La Diputació elabora un estudi d'optimització energètica de la Masia del Calvet de Sant Salvador

L'equipament ha obtingut una qualificació energètica lletra D segons l'indicador d'emissions de CO2

, Sant Salvador de Guardiola | 13/02/2018 a les 13:17h
Especial: Més Comarca
Arxivat a: Municipis, Eficiència energètica, Diputació de Barcelona, masia calvet, optimització energètica
Aquesta notícia es va publicar originalment el 13/02/2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Diputació de Barcelona ha lliurat a l'Ajuntament de Sant Salvador de Guardiola l'estudi d'optimització energètica de la Masia del Calvet, un equipament municipal on s'ubica el Casal de la gent gran, el consultori mèdic i el Centre de dia. Amb aquest treball el municipi disposa d'un document de guia per aconseguir un equipament més eficient energèticament.

L'objectiu del treball ha estat definir propostes d'estalvi energètic concretes valorades econòmicament, energèticament i tècnicament, que permetin prendre mesures per reduir el consum energètic de l'equipament, així com posar a disposició del conjunt dels ciutadans una informació objectiva sobre l'eficiència energètica, el consum d'energia i les emissions de CO2  de l'edifici.

L'estudi realitzat s'emmarca en el Reial Decret 235/2013, de procediment bàsic per a la certificació de la eficiència energètica dels edificis, que obliga disposar de certificat d'eficiència energètica a tots els edificis propietat o ocupats per administracions públiques amb una superfície útil superior a 250 m².

Així, gràcies al treball s'ha realitzat la certificació i tramitació de l'etiqueta energètica de l'equipament, que consta d'una planta semisubterrània annexa on s'hi ubica la sala polivalent del Casal de la Gent Gran; una planta baixa destinada a consultoris mèdics i administració, i dues plantes sobre rasant on actualment s'ubica el Centre de Dia. L'equipament ha obtingut una qualificació energètica lletra D segons l'indicador d'emissions de CO2.

A més a més, el treball inclou un seguit de propostes de millora per aconseguir reduir el consum energètic i les emissions de CO2 de l'equipament com ara mesures  de millora en les instal·lacions d'enllumenat, climatització i aigua calenta sanitària, així com mesures de millora de l'envolupant de l'edifici, augmentant l'aïllament i l'estanqueïtat. 

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Relació de serveis funeraris al Bages per al dia 16
VÍDEO de cistelles impossibles registrades al pavelló del Nou Congost
VÍDEO de cistelles impossibles registrades al pavelló del Nou Congost | Jordi Wild