El Rugby Manresa guanya de forma ajustada a Banyoles (18-23)

L'equip B masculí, molt just d'efectius, va perdre a Ripoll (20-13)

12 de febrer del 2018
Actualitzat a les 23:23h
El primer equip del Manresa RC va aconseguir una ajustada victòria dissabte a Banyoles contra el Garrotxa-Banyoles en la 6a jornada de la DHC Vueling.

El partit començava amb dos equips que ja es coneixien prou bé, i que en els primers minuts es tantejaven amb durs contactes i bones lluites en els punts d'encontre, i es feia entreveure que qualsevol oportunitat seria bona per treure punts a favor al marcador.

Així va ser com en el minut dos aprofitant un cop de càstig centrat, els manresans aconseguien obrir el marcador amb un xut a pals. Però rapidament era respost pels locals amb un nou cop de càstig per posar l'empat al marcador amb el 3-3. Va ser llavors quan el joc es va tornar travat i molt igualat. Els locals premien fort per davantera i els visitants intentaven trencar la defensa amb la seva rapida 3/4. Però eren les defenses les protagonistes del partit.

Qualsevol oportunitat era bona per treure punts, i els jugadors del Pla de l'Estany-Garrotxa ho aprofitaven després de 20 minuts per avançar-se amb un nou cop de càstig (6-3). Abans del descans, però, el partit es va tornar una mica boig. Primer van ser els manresans que després de dues fases per davantera davant 5 metres aconseguien un assaig transformat (6-10). Però just en l'última jugada del primer temps, els locals responien també amb un altres assaig transformat que els deixava per davant al marcador (13-10).

El segon temps començava amb bon peu per als del Bages que sortien endollats i als tres minuts aconseguien un nou assaig transformat per avançar-se al marcador, gràcies a bones transicions per la 3/4 i amb un bon suport de la davantera (13-17).

Però encara quedava molt partit per endavant, i els jugadors del Garrotxa-Banyoles no aturaven el seu joc en curt per davantera que dificultava la defensa dels manresans, i aprofitaven per aconseguir un assaig per superioritat per la línia (18-17).

Va ser llavors quan el partit va entrar en una dinàmica de tensió i dures defenses que evitaven que el marcador fos més ampli per cap dels dos equips. Els manresans mantenien les seves possessions amb solvència, però els locals no deixaven escapar les seves oportunitats per fer mal en melé i en el seu joc curt.

Quan semblava que el marcador no es tornaria a moure, els manresans premien les dents i posaven pressió vora la 22 contraria aconseguint un cop de càstig centrat que els ajudava a avançar-se mínimament al marcador (18-20). Tot i que els locals no volien deixar escapar el partit, els bagencs calmaven el joc i aconseguien desenvolupar una bona defensa i mantenir l'oval en atac amb un nou cop de càstig guanyant una mica més de distància, ja a les acaballes del partit (18-23).

Els locals aconseguien avançar metres amb un cop de càstig a touche per intentar donar la volta al marcador en l'última jugada de l'encontre, però els manresans, molt concentrats robaven aquesta touche i xutaven directament fora per no corre el risc de perdre el partit i aconseguint així la victòria lluny del Congost (18-23).

El sènior B perd a Ripoll

El mateix dissabte, el segon equip masculí del Manresa RC, disputava la quarta jornada de Tercera Catalana enfront del RC Ripollès a Ripoll.

Els manresans arribaven mimbats d'efectius i només disposaven de dos canvis. El partit es preveia igualat, contra un conegut Ripollès amb el qual la darrera temporada van jugar les semifinals de Tercera Catalana.

Els que deien la primera paraula eren els manresans, que aprofitaven un cop de càstig per encertar entre pals i posar els 3 primers punts al marcador. Tot seguir els de Ripoll aconseguien el primer assaig del partit aprofitant els errors de defensa manresans. En vista de la dificultat del partit, els visitants aprofitaven les oportunitats per apropar-se al marcador, i en un nou cop de càstig a favor, tornaven a xutar a pals i es posaven un sol punt per davant 5-6.

La primera part esdevenia amb anades i tornades per als dos equips, tot i que el RC Ripollès mostrava força superioritat en les fases estàtiques.

El segon temps mostrava una tònica una mica diferent. S'entreveia el cansament dels del Bages, i els locals ho aprofitaven per trencar la defensa i aconseguir un segon assaig sense transformació (10-6).

Encara no havien passat 10 minuts que els manresans seguien prement les dents i després de diverses fases davant d'assaig, el 9 visitant posava el primer assaig del Manresa RC (10-13).

Ja a les acaballes del partit, el cansament i la davallada visitant era evident, i els locals ho aprofitaven per posar dos assaigs més que els posaven per davant i els donaven la victòria final 20-13.