Obligatori cadenes a vies de Balsareny i a la N-141c i a la C-59 al Moianès

L'A-7 i l'AP-7, han estat tallades a Altafulla per calamarsada, i l'Eix Transversal per la neu a Sant Julià de Vilatorta

L'A-7 coberta de calamarsa i amb cotxes aturats
L'A-7 coberta de calamarsa i amb cotxes aturats | ACN
Redacció
12 de febrer del 2018
Actualitzat a les 20:29h
La nevada d'aquest dilluns ja afecta de forma important carreteres del Bages i el Moianès. A la BP-4313 de Balsareny ja són obligatòries les cadenes a les rodes en un tram d'11 quilòmetres (del pk 31 al 42) en direcció a Avinyó. Per la seva part, al Moianès, la N-141c requereix cadenes en pràcticament tot el trajecte, en un tram de 26 quilòmetres (del pk 18 al 44). També és obligatori l'ús de cadenes a la C-59 entre Moià i l'Estany. La neu també afecta la C-25, a diversos trams d'Osona i la Selva.

Afectacions a tot el país

Una forta calamarsada ha obligat a tallar aquest dilluns a la tarda l'autopista AP-7 i l'A-7, al seu pas per Altafulla (Tarragonès), fet que ha causat tres quilòmetres de retencions a l'N-340 en els dos sentits de la marxa. Per apartar la calamarsa, s'han activat les màquines llevaneus per netejar la calçada. A més, a l'A-7 s'han produït petits accidents, on alguns conductors han perdut el control del vehicle. Les vies ja s'han reobert al trànsit. La pedra pot seguir caient al llarg de la tarda al litoral tarragoní i per això també es demana extremar la precaució. D'altra banda, la C-25 s'ha tallat a Sant Julià de Vilatorta (Osona) per l'acumulació de neu i un accident, segons informa Protecció Civil.

En situacions de presència de pedra o neu, el Servei Català de Trànsit i els Mossos d'Esquadra demanen circular per la dreta, evitar avançar els altres vehicles i deixar espai a les màquines llevaneus i els vehicles de Protecció Civil.

La neu també es comença a veure en alguns punts del Prepirineu i l'interior del quadrant nord-est, com Berga, Sant Quirze de Besora o Espinelves, segons el Servei Meteorològic de Catalunya. De moment, no es produeixen afectacions viàries en aquests punts i només hi ha carretera tallada –la BV-4024- de Bagà a Coll de Pal i es necessiten cadenes a la BV-4031 a Castellar de n'Hug, la C-142b a Naut Aran i a la C-28, a Alt Àneu.

D'acord amb el Servei Meteorològic de Catalunya, per a aquesta tarda i nit s'esperen nevades a cotes baixes del sector central del litoral i prelitoral i fins a la Selva i també en alguns punts de la Catalunya Central i, fins i tot, la comarca de la Segarra. Per sobre dels 500 metres es podrien acumular més de 2 centímetres de neu i la cota de neu pot baixar de forma local fins als 300 metres al final del dia sobretot al litoral i prelitoral central i en punts del Bages, Anoia i Moianès.

Per la seva banda, Protecció Civil també manté activada la prealerta del pla Neucat. Les acumulacions de neu més destacades seran en zones de muntanya i les precipitacions puntualment també podran caure en forma de neu granulada.
Arxivat a