Els unionistes de la bagenca DUE acampen a Barcelona davant els independentistes

Tendes de campanya de DUE a plaça Catalunya aquest dissabte
Tendes de campanya de DUE a plaça Catalunya aquest dissabte | @XaviEscufi
Pere Fontanals
11 de febrer del 2018
Actualitzat a les 16:22h
Una vintena d'unionistes de la plataforma bagenca Democracia y Unidad Española (DUE) han acampat aquest dissabte al migdia a la plaça de Catalunya de Barcelona, davant per davant de les tendes de Despertem la República, que reclamen la investidura de Carles Puigdemont. L'acampada, que només serà d'una nit, s'ha fet amb mitja dotzena de tendes de campanya i una pancarta amb el nom de la plataforma espanyolista. Els independentistes porten ja 12 dies.

DUE és la plataforma que el passat diumenge va organitzar a Manresa la manifestació que va aplegar unes dues-centes persones contra "l'adoctrinament a l'escola catalana".

L'acampada per reivindicar la implementació de la República i el respecte als resultats de les eleccions del 21-D continua en peu. Malgrat que els Mossos els van intentar desallotjar aquest dimarts al matí, els activistes argumenten que no hi ha cap ordre oficial que els obligui a marxar i, per tant, fins que no hi sigui, s'hi quedaran.

Despertem la República continua amb bona forma a la plaça de Catalunya i en el 12è dia d'acampada ha celebrat una assemblea popular per explicar els seus objectius que ha estat seguida per nombrosos curiosos i simpatitzants. "Seguim aguantant amb l'estima i l'ajuda del poble de Catalunya, que és molt solidari", ha afirmat el portaveu del moviment, que es desvincula de cap entitat i/o personatge públic. "I seguim endavant perquè tenim un objectiu molt clar que passa perquè es respecti el resultat de les urnes del 21-D, un dret inviolable i que ens l'estan traient amb tota la cara", ha sentenciat Bonet, que ha parlat de properes "accions contundents" com a mesura de pressió. "El poble mana i el govern ha d'obeir, tant el nostre com el de Madrid", ha precisat el portaveu de Despertem la República, que ha deixat clar que seguiran tot i l'intent de desallotjament.