Santpedor comença els treballs per recuperar la Font de les Escales

És el primer pas abans de la intervenció per traslladar a la superfície del carrer el que hi ha al subsòl amb panells informatius

S'inicien els treballs per recuperar la Font de les Escales al barri antic
S'inicien els treballs per recuperar la Font de les Escales al barri antic | AjSPDR
Redacció
09 de febrer del 2018
Actualitzat a la 13:38h
Ja s'ha iniciat l'estudi arqueològic de la Font de les escales de Santpedor. Es tracta de la primera de les tres fases de què consta el projecte per donar una major visibilitat a la Font de les Escales i que va ser la proposta guanyadora del pressupost participatiu del 2017. 

El projecte global té un pressupost total de 20.000 euros i els treballs d'aquesta fase s'allargaran tres setmanes. Aquesta primera fase documental comporta el treball sobre el terreny d'una arqueòloga amb el suport de l'arxivera històrica i personal de l'equip de manteniment de l'Ajuntament. 

L'objectiu és poder documentar què hi ha actualment al subsòl de la plaça de la Font i del carrer Santa Anna perquè es coneixen les parts visitables però es treballa amb la possibilitat que la galeria que va per sota del carrer Santa Anna sigui més extensa i pugui arribar fins a l'alçada de la Torre de l'Aigua. És, de moment, una hipòtesi, però per això es fa l'estudi previ que ja ha donat els seus primers fruits i s'han pogut descobrir de terra les escales que donaven nom a la Font i que es veuen en fotografies històriques. 

Un cop acabats aquests treballs, a finals de febrer, es podrà posar fil a l'agulla de la segona fase, que consistirà en senyalitzar, a la superfície, el que hi ha al subsòl i acompanyar-ho de panells informatius. 

A cavall d'aquesta fase hi haurà una tercera part del projecte consistent en l'organització de visites guiades per explicar la feina feta i el resultat del projecte empès. Projecte guanyador en els primers pressupostos participatius Precisament i després de rebre diverses propostes, el projecte per recuperar i donar major visibilitat a la Font de les Escales s'ha posat en marxa coincidint amb una nova edició del pressupost participatiu a Santpedor. Aquesta va ser la proposta guanyadora de l'edició del 2017. I ara, aquest mes de febrer, els veïns majors de 16 anys empadronats al municipi estan en fase de decidir entre 17 propostes que han presentat veïns, col·lectius i entitats del poble. 
Arxivat a