L'espanyolista que va insultar els avis al Collbaix denuncia la pediatra dels seus fills per un delicte d'odi

La doctora, que és esposa de l'alcalde, va atendre els seus fills, però després va suggerir que, tenint pendent una denúncia formulada per danys a casa seva, seria convenient que els visités un altre pediatra

08 de febrer del 2018
Actualitzat el 09 de febrer a les 17:08h
El balcó i l'interior de l'immoble de Balsareny que suposadament va ser cremat
El balcó i l'interior de l'immoble de Balsareny que suposadament va ser cremat | Cedida
Jordi Cervantes, l'espanyolista de Balsareny membre de Democracia y Unidad Española que va proferir insults masclistes i demofòbics a un grup d'avis que es feia una fotografia amb una estelada al Collbaix, i que posteriorment va ser reconegut per les víctimes, ha denunciat al jutjat la pediatra dels seus fills per un delicte d'odi. Paral·lelament, la doctora l'ha denunciat a ell després que la insultés i amenacés al CAP de Balsareny després que ella suggerís que potser seria convenient que un altre pediatra es fes càrrec de les visites dels seus fills.

Els antecedents

A banda del capítol dels insults al Collbaix, Jordi Cervantes i la seva esposa, Cristina Arias, van protagonitzar tres episodis conflictius més a Balsareny. Primer de tot, van denunciar un veí del poble del Bages nord per, suposadament, haver agredit el seu fill agafant-lo per coll per haver arrencat cartells del CDR local. El veí afectat va argumentar que el nen, de 9 anys, els va insultar greument després que li cridessin l'atenció al veure que arrencava cartells independentistes. Després d'aquest capítol, el nen va provocar destrosses al portal de cada del veí, que l'home va denunciar a Mossos.

Posteriorment, la família Cervantes – Arias va denunciar als mitjans de comunicació que uns independentistes van intentar cremar la bandera espanyola que tenien al balcó de casa seva i que, en no aconseguir-ho, van fer foc al portal, causant pocs danys. Aquest episodi es va fer molt mediàtic a nivell estatal ja que, en plena campanya del 21-D, M. Rajoy va trucar a Cristina Arias per interessar-se per la seva integritat i posteriorment també va ser entrevistada al programa d'Antena3 de Susanna Griso. El fet que en primera instància no presentés denúncia -ho va fer passades diverses setmanes directament als jutjats- i tenint en compte els antecedents, a Balsareny es va parlar d'un atemptat de “falsa bandera” -quan un comet una acció en contra d'ell mateix per culpabilitzar a altri-.


A conseqüència d'això, Cervantes i alguns amics seus es van manifestar a casa de l'alcalde de Balsareny, Isidre Viu, on van cremar estelades, trucar els telèfons del porter automàtic mentre va durar la concentració i van insultar i amenaçar els familiars del batlle, ja que ell no es trobava a casa en aquell moment. L'alcalde va denunciar els fets davant els Mossos.

El perquè de tot plegat

La pediatra denunciada per un presumpte delicte d'odi és l'esposa de l'alcalde de Balsareny, Isidre Viu, que va denunciar l'acció que va patir a casa seva després de l'episodi de l'intent de la crema de bandera. L'esposa de Jordi Cervantes, Cristina Arias, va portar els seus fills al pediatra, que els va visitar sense problema. Però un cop finalitzada la visita la doctora va suggerir a Arias que tenint en compte que hi havia causes judicials entre ells dos, potser seria convenient que per a les següents visites sol·licités un canvi de pediatra per evitar mals entesos.

Poc després del suggeriment. Jordi Cervantes es va presentar al CAP de Balsareny amb actitud molt agressiva i va amenaçar i insultar la doctora i el personal que intentava calmar-lo. Després d'aquest capítol la pediatra va presentar denúncia contra ell i Cervantes ho va fer contra la pediatra acusant-la d'un delicte d'odi.