Sèlia: «Estem obertes a crear temes propis; el nostre projecte és molt lliure»

Sèlia, formada per Àuria Iglesias, Anna Moseguí i la Laia Tatjé, tocarà diumenge al Nais en el segon acte del cicle Tarima

Sèlia actuaran diumenge al Nais en el marc del Tarima
Sèlia actuaran diumenge al Nais en el marc del Tarima | Promocional
08 de febrer del 2018
Actualitzat el 09 de febrer a les 11:26h
El proper diumenge hi haurà el concert de Sèlia al Bar Nais de Manresa (plaça Sant Ignasi Malalt, 1) a les 18.30h, en el marc de Tarima. Es tracta d'un trio manresà femení (veu, piano i violí), estudiants de música: Àuria Iglesias, Anna Moseguí i la Laia Tatjé. L'entrada serà lliure i amb taquilla inversa.

Sèlia és un grup de música compost per tres instruments: piano, violí i veu i es diuen Anna, Laia i Àuria. Sèlia va nèixer el passat octubre de 2017. Tres músics es van trobar amb un excés de creativitat i sense lloc on avocar-la i van crear el seu petit projecte. S'han endinsat en una missió: trobar la seva veu. Un estil personal amb versions de diferents cançons que tinguin un missatge potent i ens expliquin relats. Cada cançó et transporta a un món, un estil, una història.

- Com va néixer Sèlia?

- Sèlia va néixer fa uns cinc mesos perquè uns amics que van treure a la llum una marca de cervesa ens van demanar de cantar alguna cançó durant la presentació. Nosaltres, de fet, ja feia temps que teníem la idea de tocar juntes i, amb aquell esdeveniment, vam trobar l'oportunitat de provar-ho. Ho vam fer en un ambient molt familiar, acompanyades d'altres amics que també van actuar. El resultat va ser molt positiu tant per a nosaltres com pel públic, i això ens va motivar a seguir endavant amb aquest petit projecte.

- Què us  sembla la iniciativa del cicle Tarima?

- El Cicle Tarima ens sembla una molt bona iniciativa per promoure la cultura a la ciutat i una bona oportunitat per a joves com nosaltres per poder mostrar al públic manresà els projectes que hem creat o estem creant. Podríem dir que és com una empenta a les nostres carreres artístiques que acaben de començar.

- Què veurà la gent que vingui al concert de diumenge?

- Tres noies amb moltes ganes de fer arribar les seves versions de cançons, que tenen un missatge especial. Tocarem bàsicament peces d'autor amb diferents idiomes i d'estils molt variats.  

- Quins són els vostres objectius a llarg termini, com a formació?

- De moment, seguirem fent versions perquè considerem que és una bona manera de conèixer diferents llenguatges musicals, cosa que ens enriqueix com a músics. A més, és una forma bonica de fer música perquè escollim temes que ens agraden a totes tres, tant pel missatge que ens fa arribar com pel contingut musical. De totes maneres, estem obertes a crear temes propis ja que veiem aquest projecte molt lliure, com un espai que ens permet experimentar-nos a nosaltres mateixes en les diferents facetes artístiques.

- Quins són els vostres referents musicals?

- No sabríem dir uns referents concrets. Nosaltres escoltem cançons i a partir d'aquí descobrim grans artistes. Tot i així, analitzant el programa, ens hem adonat que la majoria són de cantauores o grups femenins com la Sílvia Pérez Cruz o Perota Chingó.

- Recomaneu-nos una cançó

- Jugar a ser grans, de Manu Guix.

- A quin lloc us faria especial il·lusió tocar?

- Doncs ara mateix tenim ganes de muntar un petit concert al terrat del pis on viuen l'Àuria i la Laia per als veïns de l'escala, perquè sovint han d'aguantar el soroll que fem quan assagem fins ben entrada la nit.

- Amb quin grup de música us agradaria compartir escenari?

- Amb els nostres amics Entre d'Altres.

- La millor xarxa social per donar-vos a conèixer és...

- De moment, l'Instagram, que és @seliagrupmusical.