​L'Ajuntament d'Artés explicarà divendres el pressupost del 2018 a la ciutadania

El consistori també aprofitarà per fer balanç del primer pressupost participatiu

Redacció
08 de febrer del 2018
Actualitzat a les 11:10h
Aquest divendres, 9 de febrer, l'equip de govern de l'Ajuntament d'Artés realitzarà una nova sessió informativa a la població. La reunió està motivada per continuar en la pedagogia  sobre la fiscalitat municipal i en la transparència com a accions de govern.

L'acte, que tindrà lloc a la Sala d'Actes de Cal Sitges i començarà a un quart de nou del vespre, explicarà, primer de tot, les línies principals previstes en el pressupost municipal del 2018, aprovat al ple de gener. També s'informarà a la ciutadania de les actuacions sorgides dels segon pressupost participatiu que l'equip de govern s'ha compromès a realitzar durant el 2018. De les 54 propostes que es van presentar l'any passat, se'n van aprovar 21. Aquestes darreres tenen un cost de 177.400 euros.

La tercera part de l'audiència estarà destinada a donar comptes sobre les propostes del primer pressupost participatiu que s'haurien d'haver realitzat durant el 2017. La idea és tancar el cercle dels pressupostos participatius i donar comptes de la feina feta en relació a les accions proposades per la ciutadania.

Així doncs, en el primer pressupost participatiu de la vila, van sorgir 61 propostes realitzades per la ciutadania. D'aquestes, l'equip de govern en va incloure 20 al pressupost municipal del 2017. De les 20 propostes n'ha realitzat 14 completament, dues parcialment i quatre  no s'han començat. Per a tirar-les endavant, el consistori hi ha destinat 200.000 euros (el 77% del pressupost inicial previst per a aquesta fita).

L'acte finalitzarà després d'un temps obert perquè els i les assistents preguntin, facin propostes i esmenes o el que convingui.