Dues formacions manresanes tocaran amb la cèlebre OBC a l'Auditori de Barcelona

Interpretaran l'obra "Illa Esperança", creada pel músic i component del grup Obeses, Arnau Tordera

Els infants de la Big Band del Catà i de la Coral Infantil de les Escodines, durant un dels assajos de la peça 'Illa Esperança'
Els infants de la Big Band del Catà i de la Coral Infantil de les Escodines, durant un dels assajos de la peça 'Illa Esperança' | AjM
Redacció
08 de febrer del 2018
Actualitzat a les 10:24h
Els propers dies 16, 17 i 18 de febrer, alumnes manresans de l'institut Guillem Catà, acompanyats de cantaires de la Coral Infantil de les Escodines, pujaran a l'escenari de l'Auditori de Barcelona. Conjuntament amb l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC), interpretaran l'obra Illa Esperança, de 15 minuts de durada, creada per l'osonenc Arnau Tordera, component del grup Obeses. Els alumnes seran dirigits per Kazushi Ono, el prestigiós director de l'OBC.

Tot plegat forma part del projecte Et toca a tu,  impulsat per l'Auditori, que té per objectiu donar veu a entitats que fan música com a eina d'inclusió social. La directora i ànima del muntatge és Rosa M. Ortega, professora de música del Guillem Catà i vinculada a diversos projectes musicals de la ciutat. Ella va ser qui va rebre la proposta, que va ser acceptada tant per l'institut com per la coral de les Escodines i que s'ha estat preparant durant mesos. L'Ajuntament de Manresa s'encarrega del finançament de la Big Band del Guillem Catà, a través de la regidoria d'Ensenyament. L'acte també s'emmarca en la capitalitat de la cultura catalana, que Manresa ostenta durant aquest any.

Aquest dimecres al migdia, es va dur a terme un assaig i també la presentació del concert, amb la presència de les regidores de Cultura i Joventut, Anna Crespo, i Ensenyament i Universitats, Mercè Rosich. En el mateix acte, els alumnes van visionar un vídeo engrescador gravat pel mateix Tordera.

Després de l'assaig, tant la regidora d'Ensenyament com la de Cultura van felicitar efusivament els alumnes per la tasca duta a terme i van remarcar la gran oportunitat que representarà per a ells actuar en un dels principals escenaris del país, com és l'Auditori de Barcelona. Mercè Rosich va posar de manifest "l'orgull que sentirem com a manresans de veure com interpreteu una peça tan esplèndida a l'escenari" i va remarcar la importància de l'educació musical "que teniu l'oportunitat de rebre: tant de bo quan acabeu l'institut pugueu continuar estudiant música, una disciplina amb un gran valor afegit per a la formació de les persones", va acabar dient, dirigint-se als infants.

Crespo, per la seva banda, també va donar "força i energia" als nois i noies davant el repte d'actuar a l'escenari, tot remarcant la qualitat de la peça composta per Arnau Tordera, i deixant clar que la capitalitat de la cultura catalana "ens inclou a tots, des d'artistes reconeguts fins a projectes com aquest, del qual ens sentim orgullosos".

Ja fa mesos que els components de la Big Band del Catà i els cantaires de la Coral de les Escodines (formada per nens i nenes de diferents barris de la ciutat, que cada divendres es troben per fer música) assagen per al gran esdeveniment de la setmana vinent. Les actuacions del conjunt manresà tindran lloc el divendres 16 de febrer, a dos quarts de nou del vespre; dissabte 17, a les set de la tarda; i diumenge 18, a les onze del matí. L'actuació de la Big Band manresana serà el preludi dels tres concerts de l'OBC anomenats Centenari Bernstein, en homenatge al mític músic i director d'orquestra Leonard Bernstein.

Per a la composició de la peça, que dura 15 minuts, Arnau Tordera ha visitat diverses vegades l'institut Guillem Catà i ha volgut copsar les aportacions dels alumnes. També els responsables de l'Auditori van ser al centre per conèixer la feina que s'hi fa, i la setmana vinent la banda manresana farà assajos a l'escenari barceloní. També és probable que el reputadíssim director Kazushi Ono sigui a Manresa la setmana vinent per dirigir un dels assajos.