El jutge comunica a Jordi Garcés l'inici de judici oral després de ser detingut

El regidor de la CUP de Manresa, que ha estat acompanyat per una quarantena de persones a la sortida del jutjat, està acusat pel cas d'ocupació del rectorat de l'UAB, l'abril de 2013

Jordi Garcés amb el també regidor de la CUP Jordi Masdeu, a la sortida dels jutjats de Manresa
Jordi Garcés amb el també regidor de la CUP Jordi Masdeu, a la sortida dels jutjats de Manresa | Gemma Aleman
Gemma Aleman / Mar Martí
07 de febrer del 2018
Actualitzat a les 16:18h
El regidor de la CUP de Manresa Jordi Garcés ha estat detingut aquest dimecres al migdia i posteriorment ha estat posat en llibertat per la seva participació en l'ocupació del rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) l'abril de 2013. Els Mossos d'Esquadra l'han arrestat quan es trobava en una acció de la PAHC Bages, entitat de la qual n'és membre actiu, al centre de Manresa. L'edil ha estat alliberat poc abans de les dues del migdia després que el jutge li hagi notificat l'obertura de judici oral i li hagi traslladat l'escrit d'acusació. Una quarantena de persones s'han concentrat a les portes de les dependències judicials per donar-li suport. La Fiscalia demana per Garcés una pena de presó de 13 anys i 8 mesos.

La detenció s'ha produït hores després que Garcés denunciés dimarts, davant dels mitjans de comunicació, les irregularitats del cas i exigís a la UAB que es posicioni a favor de l'absolució dels 27 imputats i retiri la petició de responsabilitat civil, xifrada en 14.000 euros per persona. Ja pesava sobre Garcés una ordre de crida i cerca en no haver estat notificat de l'obertura del judici oral. 

Aquest dimecres al migdia, a la sortida dels jutjats, Garcés s'ha mostrat tranquil i ha assegurat que tant ell com els seus companys encausats seguiran amb les reivindicacions, així com també continuaran denunciant "tot el que portem denunciant tot aquest temps". Segons el mateix Garcés, encara hi ha cinc encausats en situació de crida i cerca. L'advocada i membre d'Alerta Solidària, Eva Pous, present en la concentració de suport, ha assegurat que, malgrat que ja s'estan fent les notificacions d'obertura de judici oral, el procés pot trigar encara temps a arribar.
 

Jordi Garcés, en el moment de la detenció. Foto: PAHC Bages