Sallent ultima els preparatius d'un Carnaval memorable amb Gertrudis i Marc Martínez

Redacció
07 de febrer del 2018
Actualitzat a les 12:22h
Gertrudis tocarà a Sallent aquest dissabte
Gertrudis tocarà a Sallent aquest dissabte | Isaac Meler
Aquest dijous, 8 de febrer, l'arribada del rei Carnestoltes donarà el tret de sortida a una de les festes més característiques de Sallent. El Passeig de la Biblioteca serà el punt de sortida de la rua, que passarà per diferents carrers del municipi al ritme de Xaranga Màgic i Street Band Project fins a arribar a la plaça de la Pau, on tindrà lloc la tradicional botifarrada.

L'endemà, dia 9, serà el torn dels més petits amb el Carnaval Infantil. El mateix divendres, després del pregó a la plaça de la Verdura, la 69a farà la seva particular rua i a la nit hi haurà el sopar a l'Envelat. Un altre dels plats forts serà el Cercatasques, animat per Xaranga Màgic, que començarà a les onze de la nit des del Passeig Guillem Vinyes. Passada mitjanit, Pirat's Sound Sistem i DJ Marcus Wolf seran els encarregats d'animar la festa a la plaça de la Pau.

La traca forta del Carnaval arribarà dissabte a partir de les cinc de la tarda a la plaça de la Pau, amb la rua de disfresses, que anirà acompanyada pels músics sallentins Piticlin, Digal's Inquiets, Ninot, Dolar, Batraques, Bocamolls, Street Band Project, Mitjanota i Tremendos.
El ball de disfresses començarà a les dotze de la nit al Pavelló Municipal, enguany, amb Sra. Tomasa, Gertrudis i Mitjanit. Pels valents que aguantin en peu després de la festa, a les sis del matí del diumenge començaran Les Matines amb la Xaranga Màgic des del mateix pavelló. A dos quarts de dotze del migdia hi haurà el vermut de cultura popular i després, l'arrossada amb música en directe de Els Bandarres: Juanjo Tinajas & Marc Monsó.

Dilluns, les activitats continuaran a l'espai cultural de sallent. De dos quarts de cinc de la tarda i fins a dos quarts de set, Marc Martínez realitzarà classes de Teatre, pagades amb taquilla inversa. A dos quarts de nou del vespre presentarà el seu espectacle Mal Martínez.

El dimarts 13 serà dia d'espurnes i foc. A dos quarts de vuit començarà el correfoc des de la plaça de la rectoria. La comitiva de diables i bruixes infantils resseguirà el carrer del Clos, Carrer Sant Bernat, Carrer Torres Amat, plaça de la Vila, carrer d'en Sendra, Carrer Cós fins a arribar a la plaça de la Verdura.

Els actes d'aquest 41è carnaval clouran amb el tradicional enterro de la sardina. Tindrà lloc el  dimecres 14 a dos quarts de nou del vespre, a la plaça de la Verdura. A les deu hi haurà sardinada popular. Sentència i Pd Gulabigan posaran la nota final al Carnestoltes.