Bomberes i bombers, la disfressa estrella de les AMPA pel Carnestoltes Infantil de Manresa

La 40a edició d'aquesta festa, que tindrà lloc diumenge, consolida el canvi de recorregut iniciat fa dos anys amb sortida a la Plana de l'Om i final a la plaça de la Font de les Oques

Redacció
07 de febrer del 2018
Actualitzat a les 12:17h
El Carnestoltes Infantil de Manresa tindrà molta presència de 'bombers'
El Carnestoltes Infantil de Manresa tindrà molta presència de 'bombers' | Adrià Costa
Aquest diumenge 11 de febrer al matí, tindrà lloc una nova edició d'un Carnestoltes Infantil que repeteix el recorregut establert fa dos anys, amb sortida a la Plana de l'Om i un final de festa a la plaça Font de les Oques.

El Carnestoltes Infantil, que té 40 anys de vida, està organitzat per l'Ajuntament de Manresa i Imagina't i amb la col·laboració d'AMPAs de la ciutat, els Geganters de Manresa, La Disfressa, Lolita Rovira-Estudi de Maquillatge i La Gresca.

Enguany la temàtica són "Els oficis", proposta que va arribar a través del Consell d'Infants de la ciutat, que al llarg del curs 2016-2017 van treballar les festes i la cultura popular.

Una vegada més, el rei i la reina del Carnestoltes acompanyaran una rua infantil en la qual s'hi ha inscrit més de 2.500 persones: setze AMPA, un Centre Obert i cinc grups de música. 

Els grups inscrits són les AMPA La Font, que aniran de cuiners i cuineres; la de l'escola Bages, l'Ave Maria, l'escola Ítaca, l'Oms i de Prat i de La Sèquia, que es disfressaran de bombers i bomberes; la de l'Espill i de la Joviat, que es convertiran en pintores i pintors; la de Valldaura, que representaran diferents oficis; la del FEDAC Manresa, que encarnaran apicultors i abelles; la de La Salle, que aniran de metges i infermers; la de Les Bases i de la Vedruna, que es disfressaran de veterinaris i animals; la del Sant Ignasi, que aniran de pageses i pagesos; la de La Flama, que encarnarà astronautes; la del Puigberenguer, que faran de carters i carteres, i, finalment els nens i nenes del Casal-Ot, que es disfressaran de pastors i xais.

L'acompanyament musical anirà a càrrec dels Tabalers de Xàldiga, La Unió Musical del Bages, Les Vilatukades, l'Escola de Gralles dels Geganters de Manresa i els Batrakes.

A dos quarts de dotze del migdia s'iniciarà la cercavila des de la Plana de l'Om amb una carrossa del rei i la reina remodelada amb motius referents als oficis. El recorregut serà el següent: Plana de l'Om, Born, plaça Sant Domènec, Passeig Pere III, carrer Àngel Guimerà, plaça Lluís Companys, carrer Carrasco i Formiguera fins a la plaça Font de les Oques.
El fi de festa, tindrà lloc, aproximadament, a la una del migdia, a la plaça Font de les Oques, amb la companyia De Parranda.

En cas de pluja continuada, s'informarà oportunament i se suspendrà l'acte.