Les persones ostomitzades ja tenen la delegació de l'ACO a la Catalunya Central

Presentació de la delegació de l'ACO a la Catalunya Central
Presentació de la delegació de l'ACO a la Catalunya Central | Althaia
Redacció
06 de febrer del 2018
Actualitzat a les 23:21h
Una persona ostomitzada pot fer vida normal. Aquest és el principal missatge que es va donar en l'acte de presentació de l'Associació Catalana d'Ostomitzats ACO – Catalunya Central, que va tenir lloc aquest dilluns a la sala d'actes de l'Hospital Sant Joan de Déu de la Fundació Althaia davant d'un centenar de persones. L'acte va comptar amb la participació de representants de la nova delegació, de professionals i membres de l'equip directiu de la Fundació Althaia i del Departament de Salut.

En concret, van intervenir Neus Cols, presidenta de l'ACO; Manel Jovells, director general d'Althaia; Assumpta Prat, directora d'Infermeria; Núria Costa, representant del Departament de Salut; el Dr. Pablo Collera, del Servei de Cirurgia; Cristina Vidal, infermera estomaterapeuta i professional de referència per a les persones amb una ostomia, i Carme Colmena, coordinadora de l'ACO-Catalunya Central. Va cloure l'acte l'actuació de Carles A. Romero, persona ostomitzada, que va oferir un espectacle de màgia i que va demostrar que una ostomia no és un obstacle per portar a terme activitats.

La nova delegació de l'ACO a la Catalunya Central neix per donar suport i acompanyar la persona ostomitzada per tal que pugui normalitzar la seva vida personal, familiar, social i laboral i, a la vegada, informar i sensibilitzar la societat sobre què és una ostomia i donar a conèixer que s'hi pot conviure sense problemes.

Totes les persones interessades poden posar-se en contacte amb l'associació el primer dilluns de cada mes de les 16h a les 18h a l'edifici del Centre Hospitalari o telefònicament al 646055727.

La creació de l'Associació Catalana d'Ostomitzats ACO – Catalunya Central ha estat impulsada per professionals de la Fundació Althaia. La institució també cedeix un espai a l'entitat al Centre Hospitalari per tal que pugui portar a terme la seva activitat. Des d'Althaia hi ha la voluntat de donar suport i fomentar aquelles iniciatives que posen en valor l'experiència del pacient i l'expertesa d'aquest al servei d'altres persones afectades per la mateixa problemàtica, ja que poden contribuir de forma important a millorar el benestar dels pacients i les seves famílies.

Què és una ostomia?

Una ostomia és el procediment quirúrgic mitjançant el qual es practica una obertura a l'abdomen per on s'evacua els productes de rebuig del cos, com són la femta i l'orina.

Com que avui en dia encara hi ha sobre l'ostomia molt tabú i estigma, és molt important que hi hagi una associació que doni suport a les persones ostomitzades per tal que puguin reprendre la seva vida.