Jordi Garcés exigeix a la UAB que demani l'absolució dels «Som 27 i més»

L'edil de la CUP, per a qui hi ha una ordre de crida i cerca per la seva participació en la mobilització, reclama el tancament del cas "ple d’irregularitats"

El regidor de la CUP de Manresa, Jordi Garcés, i l'advocada i membre d'Alerta Solidària Eva Pous
El regidor de la CUP de Manresa, Jordi Garcés, i l'advocada i membre d'Alerta Solidària Eva Pous | ACN
Redacció
06 de febrer del 2018
Actualitzat el 07 de febrer a les 16:13h
El regidor de la CUP de Manresa, Jordi Garcés, per a qui pesa una ordre de crida i recerca per la seva participació en l'ocupació del rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona l'abril de 2013, ha exigit al centre educatiu que es posicioni a favor de l'absolució dels 27 imputats. Després de retirar-se del procés com a acusació particular, el regidor demana que es retiri la petició de responsabilitat civil, xifrada en 14.000 euros per persona. 

​Garcés ha esclarit que no té intenció de respondre a l'ordre en tractar-se d'un procés "amb imputacions fetes a dit". A més, ha avançat que es preveuen mobilitzacions de suport als encausats en els propers dies. La fiscalia demanana per Garcés una pena de 13 anys de presó.
 
Prop d'un centenar de persones han mostrat aquest dimarts el seu suport al regidor de la CUP, Jordi Garcés, qui en roda de premsa ha volgut recordar els fets que se l'imputen. Ha remarcat que hi van participar centenars de persones i només se n'han acusat 27. Van ser "unes imputacions totalment arbitràries i surrealistes". A més, ha acusat la llavors vicerectora de la UAB, Sílvia Carrasco, per haver facilitat als Mossos les dades de deu dels detinguts "directament dels expedients acadèmics".

Garcés ha estat acompanyat de l'advocada i membre d'Alerta Solidària, Eva Pous, qui ha recordat que malgrat que la UAB, amb el canvi en la direcció del rectorat, s'ha retirat de l'acusació, segueix demanant els 14.000 euros de responsabilitat civil.

Tant Garcés com Pous han coincidit en reclamar el tancament del cas i un posicionament a favor dels 27 imputats per part de la UAB. "Entre els delictes que se'ls hi imputa hi ha el d'amenaces, quan el que feien era exigir que complissin el que s'havia acordat", ha afegit l'advocada. Per la seva part, el manresà ha assegurat que no contemplen "cap altre final que no sigui l'absolució", i ha anunciat mobilitzacions si se segueix endavant amb el procés.