Humana recupera 208 tones de roba usada al Bages, un 6,91% més que al 2016

La roba procedeix dels 70 contenidors de color verd repartits en 15 municipis de la comarca

Planta de classificació d'Humana a l'Ametlla del Vallès
Planta de classificació d'Humana a l'Ametlla del Vallès | Humana
Redacció
06 de febrer del 2018
Actualitzat a les 16:50h
Humana Fundación Pueblo para Pueblo, organització que des del 1987 promou la protecció del medi ambient mitjançant la reutilització del tèxtil i duu a terme programes de cooperació a l'Àfrica, Amèrica Llatina i l'Àsia, i també d'ajuda local al territori més proper, ha recuperat 208 tones de tèxtil usat al Bages al 2017. 

Les donacions representen un augment del 6,91% respecte l'any anterior (195 tones), confirmant la confiança de la ciutadania per un model de gestió del residu tèxtil amb finalitat social. El tèxtil és la fracció recollida selectivament amb potencial d'aprofitament més gran, per sobre del vidre, el paper, l'orgànica o el plàstic.

La roba procedeix dels 70 contenidors de color verd d'Humana on es diposita la roba, el calçat, els complements i el tèxtil de la llar que ja no s'utilitzen i als quals Humana dóna una segona vida. El servei de recollida del tèxtil és gratuït i representa un estalvi important en les despeses de recollida i eliminació dels residus sòlids urbans. L'objectiu de la Fundació és que la recollida selectiva de roba usada i la seva preparació per a la reutilització es consolidin com a part fonamental de la gestió de residus.

Humana hi recull roba a 15 municipis. Allà on hi ha hagut més donacions són: Santpedor, amb 43 tones, Sant Joan de Vilatorrada, amb 41, Manresa, amb 22, Sant Vicenç de Castellet, amb 18, Navarcles, amb 17 i Sant Fruitós de Bages, amb 16.