El col·lectiu Filigrana impulsa un cicle sobre diversitat afectiva, intercultural i de gènere a Callús

Tindrà lloc els divendres 9, 16 i 23 de febrer i 2 i 9 de març

Redacció
06 de febrer del 2018
Actualitzat a les 12:43h
L'associació per la diversitat afectiva, sexual i de gènere de la Catalunya Central, Filigrana, ha organitzat, durant cinc divendres, un cicle sobre interculturalitat i pluralitat afectiva, sexual i de gènere que tindrà lloc a Callús. Començarà aquest divendres, dia 9, amb la presentació del llibre Geografía de mi cuerpo. Poesía de resistencia, d'Ana Aupí. Es tracta d'una publicació que al·ludeix a les lluites i resistències de Guatemala. L'autora retrata, a través dels seus versos, el context d'extrema violència en el qual es troba immers aquest país de l'Amèrica del Sud i la humanitat i el coratge que tenen els pobles  per resistir aquesta situació. L'acte tindrà lloc a l'espai de cultura El Vagó, i començarà a les sis de la tarda.

El següent divendres, 16 de febrer, l'Espai Godmar serà l'escenari, a partir de les sis de la tarda, de la xerrada Migrant sexedissident: trobada sobre migració i trans-identitat. Conduïda per l'activista marroquí Kenza Benzidan, la conferència explicarà, a través del testimoni del mateix ponent, la situació actual de les persones LGTBI al Marroc.

Un cinefòrum serà la proposta del divendres dia 23. Tindrà lloc a l'Espai Godmar i s'iniciarà a les sis de la tarda. Es projectarà una pel·lícula on apareixeran diferents situacions relacionades amb el gènere. Posteriorment els assistents es plantejaran, de manera conjunta, algunes de les situacions observades i les possibles propostes que podrien canviar la seva realitat.

La penúltima activitat del cicle tindrà lloc el divendres 2 de març al Casal del Poble, i consistirà en la representació del teatre-fòrum ¿Me limpiáis la casa?, a càrrec de la companyia Insólitas. La proposta començarà a les sis de la tarda.

Finalment, el divendres 9 de març, als sis de la tarda, tindrà lloc la darrera proposta del cicle. Serà un taller d'autodefensa i empoderament per a dones que oferiran els mateixos membres de l'Associació Filigrana i que tindrà lloc a l'Espai Godmar.