El Peguera impulsa un intercanvi amb Quebec en el marc del batxibac

Dos alumnes de l'institut manresà s'estaran, fins a finals del mes de març, a casa de dos estudiants de l'École Internationale du Québec

Redacció
06 de febrer del 2018
Actualitzat a les 11:53h
L'Institut Lluís de Peguera de Manresa va sumar-se, el curs passat, als 43 centres de secundària d'arreu de Catalunya que oferien la possibilitat als seus alumnes de fer el que s'anomena Batxibac, que prové de les paraules batxillerat i baccalauréat. 

Es tracta d'un programa que permet als estudiants cursar un currículum mixt que suposa fer un terç de l'horari lectiu del batxillerat en llengua francesa (entre les assignatures que s'imparteixen hi consta la de Llengua i literatura franceses i Història de França) i els altres dos terços, en català. Fer aquest tipus d'estudis suposa que, a banda d'obtenir el títol de batxillerat, també s'adquireix el diploma de baccalauréat. 

En aquest sentit, des del Lluís de Peguera es va impulsar, a principis d'aquest curs, un intercanvi amb alumnes de l'École Internationale du Québec, de Canadà. Durant el primer trimestre, doncs, el centre manresà va acollir dos alumnes provinents de l'institut canadenc gràcies al conveni que té amb el Departament d'Ensenyament. Tots dos van viure a casa de dos alumnes del Peguera que fan el batxibac i van assistir, diàriament, a les classes de l'institut.

Aquest segon trimestre serà el torn dels manresans Adrià Baselga i Anna Folqué, que el 13 de gener van agafar un avió fins al Quebec per estar-se tres mesos amb la família dels alumnes que ells van acollir a principi de curs. Durant la seva estada assistiran a classe, perfeccionaran la llengua francesa, coneixeran una altra cultura i unes altres tradicions, i, alhora, ensenyaran la cultura catalana.