La programació per a Gent Gran del Kursaal torna dimecres amb «Cabareta»

Roda de premsa de presentació de la programació per a la Gent Gran del Kursaal
Roda de premsa de presentació de la programació per a la Gent Gran del Kursaal | MEES
Redacció
05 de febrer del 2018
Actualitzat a les 17:49h
Aquest dimecres, 7 de febrer a les 18h, la Sala Gran del Kursaal de Manresa acollirà l'espectacle Cabareta, de Maria Molins i Bàrbara Granados, amb la direcció de Joan Maria Segura; un cabaret com els d'abans però d'ara i en clau de dona. Aquest és el primer dels tres muntatges que aquesta temporada s'inclouen dins del cicle de Gent Gran que compta amb el suport de l'Obra Social "la Caixa". Després de Cabareta, el 21 de març es pòdrà veure Les dones de Frank, un homenatge a les cançons de Frank Sinatra; i el 25 dabril Dolce vita del Mag Lari.

A Cabareta, una actriu i una pianista han escrit i compost a quatre mans una col·lecció de temes que van de l'estil picant del Paral·lel a la cançó de denúncia. Maria Aurèlia Capmany, Mary Santpere, Ángel Pavlovsky, Guillermina Motta... Amb aquests referents, entre molts d'altres, han treballat l'actriu Maria Molins i la pianista Bárbara Granados (besneta del compositor Enric Granados) per construir un cabaret(A) com els dels moments més brillants de la història del Paral·lel, però en clau de dona. I és que molt de talent i tones de bon humor són les matèries primeres per a un espectacle en què dues dones iconoclastes són capaces de dir un monòleg teatral dels més seriosos (qui ha dit Shakespeare?) a ritme de blues, d'imaginar-se un personatge de Mercè Rodoreda cantant el més sensual dels cuplets en un bar del Raval o de dur el públic a passejar entre textos i cançons. Conjuntament amb el talent i la complicitat del director Joan Maria Segura Bernadas i dels músics Dick Them i Miquel Malirach, porten a l'escenari un exercici brillant i apassionat d'amor al teatre i a la música.

Pel que fa a Les dones de Frank, és un espectacle musical dedicat al gran Frank Sinatra, on es combinen cançons, anècdotes, històries i molt d'humor! La Cris, la Marina, la Jou i la Carla (Marian Barahona, Susana Ribalta, Txell Sust i Mone Teruel) recorden moments viscuts amb la Nona, una dona fascinant que els descobreix que en la seva joventut als Estats Units (ella era d'origen italià i va viure a Hooboken, New Jersey), va ser una Bobby Soxer autèntica! Ella les convidarà a fer un viatge per la vida de Frank Sinatra a través de les seves companyes, altres fans que com ella, van viure la seva joventut, seguint, recolzant i estimant incondicionalment al seu ídol.

Finalment, el 25 d'abril (i en doble funció, a les 18h i a les 21h), la sala gran del Kursaal acollirà Dolce vita del Mag Lari, en què humor, màgia i molta diversió s'uneixen. Després dels grans èxits aconseguits amb Splenda -dues temporades en cartell i més de 85.000 espectadors- i Ozom –l'espectacle de màgia més vist durant el Nadal de 2016-, el Mag Lari torna a Manresa per sorprendre, encantar i divertir al seu públic més fidel. Dolce Vita és un espectacle de màgia amb cert aroma italià. Una sorprenent i original posada en escena fruit de la inspiració combinada de la pel·lícula Dolce Vita i el hit musical de Ryan Paris. El Mag Lari ens delectarà amb un repertori de jocs de mans diferents, ambientats en paisatges de la bella Itàlia. Un xou àgil i divertit en què la ironia va lligada als tòpics italians més simpàtics. Música, llums i un vestuari exquisit completen aquest fantàstic espectacle de màgia.

Les entrades per als espectacle del cicle de gent gran, que costen 15 euros (12 amb el carnet del Galliner, menors de 25 anys i 6 per als majors de 65 anys) es poden comprar a les taquilles del Kursaal, per telèfon i per internet.