L'espanyolisme es manifestarà de nou al Bages en suport a un condemnat per tràfic de drogues i robatori

La plataforma Por España me Atrevo fa una crida a concentrar-se pel veí de Balsareny i militant de la formació d'extrema dreta VOX, Raúl Macià, sota la falsa denúncia que és "un pres polític" | La concentració tindrà lloc el 17 de febrer en aquesta població del nord de la comarca

Raúl Macià Pastor
Raúl Macià Pastor | PEMA
05 de febrer del 2018
Actualitzat el 06 de febrer a les 15:01h
L'espanyolisme ha convocat una nova mobilització al Bages per al proper 17 de febrer a les 7 del vespre a la Piscina Municipal de Balsareny en suport a Raúl Macià Pastor, militant de la formació d'extrema dreta VOX que va ingressar al Centre Penitendiari dels Lledoners el febrer de 2017 després que arrenqués una senyalització de Sallent amb el "Municipi per la independència" i pengés a la xarxa el vídeo fent l'acció. Aquesta acció li va suposar una multa de 1.370 euros i com que es trobava en tercer grau penitenciari d'una condemna de 10 anys per un delicte contra la salut pública -tràfic de drogues- i un delicte de robatori, va reingressar a presó.

Des de llavors, Macià Pastor ha anat sortint i entrant a presó a mida que feia actes vandàlics mentre era en llibertat, com assaltar l'Ajuntament de Balsareny per penjar-hi la bandera espanyola o voler boicotejar la Marxa de Torxes del poble. La seva condemna venç el 2021.

Malgrat que Macià Pastor compleix condemna per tràfic de drogues i robatori, l'espanyolisme ha impulsat diverses campanyes a les xarxes socials i ha arribat a recollir signatures per a que fos posat en llibertat, sota la falsa denúncia que és "un pres polític", assegurant que era a presó per les seves accions contra l'independentisme i silenciant els motius reals pels que compleix condemna.

Ara, un dia després de la manifestació que Democracia y Unidad Española va organitzar aquest diumenge amb important presència dels neofeixistes de Democracia Nacional, la plataforma Por España me Atrevo ha convocat aquesta concentració a Balsareny per al proper dissabte 17 de febrer, amb la llegenda "més de 4 mesos segrestat per l'independentisme".

Hores d'ara, encara no han comunicat la concentració a les autoritats competents.
 

Cartell de la convocatòria de concentració Foto: PEMA