L'obligatorietat de l'ús de cadenes ja arriba al nord de la comarca del Bages

Nou carreteres catalanes es mantenen tallades per la neu i en 41 més és obligatori l'ús de cadenes

L'Eix Transversal ha quedat reobert a primera hora del matí
L'Eix Transversal ha quedat reobert a primera hora del matí | Albert Alemany
Redacció
05 de febrer del 2018
Actualitzat el 06 de febrer a les 8:45h
L'ús de cadenes ja és obligatori en un tram de 8 quilòmetres al nord de la comarca del Bages, segons informa el Servei Català de Trànsit. Concretament l'obligatorietat de dur cadenes es dona a la B-431, en terme de Sant Feliu Sasserra, entre els punts quilomètrics 64 i 72.

A nivell de país, un total de 50 carreteres del Pirineu i Prepirineu estan afectades aquest dilluns a la tarda a causa de la neu. Segons informa el Servei Català de Trànsit, hi ha nou vies tallades, que són la B-400 de Guardiola de Berguedà a Gósol, la BV-4024 de Bagà a Coll de Pal, la BV-5114 a Campins, la C-28 de Naut Aran cap al Port de la Bonaigua, C-563 de Tuixent a Gósol, L-401 a Coll de Jou, la C-38 entre Coll d'Ares i la frontera, la GIV-4016 de Planoles a Toses i la GIV-5201 de Viladrau a Sant Marçal de Montseny. A la C-16, a més de ser obligatori l'ús de cadenes, els camions tenen el pas restringit de Bagà a Puigcerdà. Així mateix, els vehicles pesants també tenen el pas prohibit a la N-260 de Ribes de Freser a Fontanals de Cerdanya, del Pont de Suert a Sarroca de Bellera i d'Isòvol a Martinet, segons el Servei Català de Trànsit.

Per la seva banda, els Bombers de la Generalitat han atès 18 serveis per incidències relacionades amb la neu entre les vuit d'aquest dilluns al matí i la una del migdia, 12 d'ells a les comarques centrals i 6 a la demarcació de Girona sobretot per retirar arbres o vehicles de la via, fer l'acompanyament d'una persona que per necessitat havia d'acudir a l'hospital i també l'assistència dels nens i monitors atrapats en una casa de colònies a Saldes.