Creu i cara del masculí i el femení del Rugby Manresa contra el RC Sitges

Els homes perden clarament 10-27, mentre que les noies s'imposen per 30-15

05 de febrer del 2018
Actualitzat a les 9:39h
El Rugby Manresa va perdre dissabte el seu partit corresponent a la 5a jornada de la Divisió d'Honor Catalana, davant el RC Sitges, que continua imbatut a la competició. Era un partit difícil el que es preveia per als jugadors manresans, i més amb un equip local afeblit per les baixes.

Així va ser des dels primers minuts. Els sitgetans es feien amos de la pilota i conservaven bones possessions esperant la seva oportunitat per obrir el marcador, i els manresans es defensaven amb ungles i dents. Va ser al minut 13 quan el setge dels visitants tenia la seva recompensa i aconseguien un assaig després d'una fase de meleé a la 22 local. (0-7)

Tot i la superioritat dels visitants, el Manresa disposava d'algunes ocasions per apropar-se al marcador, però ja sigui per errors propis com per la bona defensa visitant, que no es materialitzaven en punts. Va ser llavors quan els jugadors del Sitges trenaven una bona jugada per la línia per aconseguir més avantatge al marcador 0-12.

El Manresa no volia deixar escapar els visitants, i després d'un cop de càstig obria el marcador local amb el 3-12, però en pocs minuts era contestat amb un nou assaig dels sitgetans (3-17). Els locals però van ser valents abans del final del primer temps, i tot i el marcador advers, aconseguien anar a la mitja part amb un ajustat 10-17, gràcies al primer assaig del partit per a ells obra del 8 manresà.

La segona part començava amb un conjunt bagenc amb ganes de dir la seva, i aprofitant la indisciplina visitant intentaven sense encert apropar-se al marcador mitjançant dos cops de càstig xutats a pals. Però en aquesta categoria els errors es paguen cars, i tot hi haver-ho intentat, eren els jugadors del Sitges qui esvaïen els dubtes i aconseguien un nou assaig aprofitant els errors defensius de la defensa bagenca: 10-22.

Tot i l'empenta dels locals, els visitants tenien el partit per la mà, i encara que els manresans es trencaven les banyes en cada jugada, van ser ells els que en les acaballes del partit posaven el punt final amb l'últim assaig no transformat 10-27.

Nova derrota del sènior masculí A del Manresa RC que veu difícil la seva participació als play-offs tal com va passar ara fa dues temporades en la seva primera DHC.

Les noies sí que guanyen al Sitjges

L'endemà diumenge, el sènior femení del Rugby Manresa guanyava un dur RC Sitges que sempre les havia passat per sobre. Sobre un terreny de joc enfangat i una pluja continua que va acompanyar tot el partit, les manresanes sortien al camp amb una actitud immillorable, disposades a lluitar. El partit començava força igualat però amb superioritat en la davantera manresana, que era la primera a dir la seva i sumar els primers punts al marcador amb un assaig en una jugada sorgida d'una touche.

El joc era molt intens, i enfangat, i les locals seguien amb la seva feina, i una de les pilars posava el segon assaig. Amb 13 jugadores per banda, que és com es jugava des de l'inci del partit, continuava el joc per les dues bandes, però en una meleé molt aprop d'assaig, la número 9 del Manresa sortia del tancat amb el recolzament del primer centre manresà que posava un altre assaig al marcador.

Abans d'arribar a la meitat del temps, el RC Sitges jugava amb habilitat a la mà i posava el seu primer assaig, que no feia abaixar el cap a les manresanes. El primer temps acabava amb un 20-5 al marcador.

Durant la segona part, les manresanes eren capaces d'afegir dues marques més, però el cansament, la pluja, i alguns errors en defensa feien que al RC Sitges aprofités per dir-hi la seva i jugar al seu joc. Així doncs, les del Sitges aconseguien dos assaigs més, i el partit finalitzava 30-15 favorable a les locals, que sumen la seva tercera victòria de la temporada.