Unes dues-centes persones es manifesten al clam de «Docente, traidor, España es tu nación»

Els antifeixistes es concentren a la plaça Major, punt final de la marxa espanyolista, però la important presència policial evita el contacte entre els dos grups

La important presència policial ha evitat el contacte entre les dues manifestacions
La important presència policial ha evitat el contacte entre les dues manifestacions | Pere Fontanals
04 de febrer del 2018
Actualitzat el 05 de febrer a les 11:53h
Malgrat la pluja i un ambient fred, unes dues-centes persones han participat aquest diumenge a la manifestació espanyolista convocada per Democracia y Unidad Española que, sota el lema "contra l'adocrinament de l'escola catalana", ha recorregut Manresa de punta a punta, des de l'avinguda Universitària fins a la plaça Major.

La manifestació ha transcorregut sense incidents remarcables, més enllà d'enfrontaments verbals amb veïns que tenien estelades penjades al balcó o amb algun vianant que els ha cridat l'atenció. Practicament totes les consignes han anat dirigides al suposat "adoctrinament" de l'escola catalana, però tampoc no n'han faltat contra Puigdemont o els mitjans de comunicació. Abans de començar, però, la marxa ha guardat un minut de silenci pel veterà de la División Azul, Fernando Quintilla Manresa, actiu membre de l'extrema dreta fins poc abans de morir a inicis d'any.
 

Álvaro de Marichalar ha participat en la manifestació espanyolista. Foto: Pere Fontanals


Paral·lelament, la concentració antifeixista que UCFR havia convocat a la plaça Sant Domènec s'ha desplaçat fins a la plaça Major, on un important desplegament policial amb una desena de furgonetes els ha tancat sota la porxada de l'Ajuntament, tot esperant l'arribada de la manifestació.


Un cop a lloc, les personalitats convidades, diversos membres de les formacions d'extrema dreta Democracia Nacional i Somatemps, el fundador de Ciutadans i exdiputat Antonio Robles i mediàtics com Álvaro de Marichalar, han fet els seus parlaments a través d'una megafonia instal·lada en un camionet llogat, i després de posar l'himne d'Espanya han desconvocat la manifestació. El xoc entre les dues concentracions només s'ha traduït en un creuament d'insults.