L'ICL Manresa no pot culminar la remuntada i perd la Copa (90-86)

Els bagencs perdien de 22 punts al descans però han tingut la pròrroga a l'abast

L'ICL Manresa s'ha quedat a les portes de la copa
L'ICL Manresa s'ha quedat a les portes de la copa | FEB
04 de febrer del 2018
Actualitzat a les 7:46h
Els 22 punts de diferència que assenyalava el marcador al Pazo dos Deportes semblava sentenciar la final de la Copa Princesa a favor del Breogán de Lugo. Però una segona part plena de coratge ha tornat l'ICL Manresa al partit. Un Jordi Trias que no ha anotat fins al tercer quart ha actuat de líder i ha permès somiar amb un trofeu que no és al museu del club. Un cistella del gironí ha posat el seu equip per únic cop per davant a manca de poc més de dos minuts (81-83). Però els gallecs han gestionat millor el darrer tram i s'han endut amb justícia la copa. A l'equip d'Aleix Duran li queda l'orgull de ser un equip competitiu que és difícil de batre.

Lluís Costa, Gabriel Iffe Lundberg, Álvaro Muñoz, Nacho Martín i Jordi Trias han estat els cinc jugadors que han defensat la samarreta de l'ICL Manresa de sortida. Natxo Lezkano, tècnic del Breogán, ha optat per Ricardo Uriz, Danilo Fuzaro, Salva Arco, Emir Sulejmanovic i Mathew Stainbrook. Els dos equips han sortit amb ganes d'anar per feina. Uriz i Martín s'han intercanviat un llançament triple només de sortida. Els gallecs s'han fet ràpidament amb el domini de la situació. Un parcial de 8-0 complicava el partit per als manresans. El Breogán mostrava un bon equilibri anotador entre els seus exteriors i els interiors. Duran gastava ràpidament el seu primer temps mort (11-3, minut 4). Martín es convertia en focus de resistència i assumia responsabilitats en atac. L'aportació del pivot castellà ha estat clau per a la reacció d'un ICL Manresa que també ha millorat en defensa. Guillem Jou s'afegia a la causa i sumava tres punts en un moment important (18-17, minut 9). Veure el rival tan a prop ha espavilat els locals. Un parcial de 12-1 canviava la dinàmica de la final. La sortida del segon quart s'assemblava a la del primer. I la reacció de Duran, també. Nou temps mort requerit (31-19, minut 12). Uns seixanta segons que no han servit en aquesta ocasió. El Breogán estava desbocat. I la distància era cada vegada més gran. Dos tirs lliures de Sergio Quintela posaven la distància en els 20 punts. L'ICL Manresa anava rotant els seus jugadors sense que es trobés un quintet que pogués competir amb els gallecs. Un entrada d'Arco gairebé al límit de la primera part situava una màxima renda a favor dels locals (55-33).

Les distàncies s'han mantingut al començament de la segona part. Lundberg ha sortit endollat. I Trias aconseguia els seus primers punts. N'ha sumat vuit de seguits per al seu equip. Costa també s'ha escalfat amb dos triples amb poca estona. La llàstima estava en la faceta defensiva. El Breogán sabia mantenir un bon avantatge (68-53, minut 27). Això no desanimava els bagencs. Poc a poc i a base de fe semblava que la remuntada era possible. Tothom sumava ja fos un rebot, una bona defensa o anotant. Lezkano demanava un nou temps mort després que l'esbroncada que pocs minuts abans havia dirigit als seus jugadors havia resultat estèril. Uriz aixecava el Pazo dos Deportes amb un triple alliberador. Ni així abaixaven els braços els manresans. El 73-64 a manca de deu minuts ho deixava tot obert. La distància es mantenia al període definitiu. Duran dosificava Martín i Trias. Els volia frescos a l'hora de la veritat. Muñoz posava el 77-76 amb dos triples seguits. Amb el tercer no tindria la mateixa sort. Rubio i Gintvainis anotaven de dos abans que un tir lliure de Muñoz empatés (79-79, minut 36). Lundberg empataria poc després a 81 però errava un tir lliure que podia posar els seus per endavant. Era la segona ocasió desaprofitava. En canvi, no fallaria Trias (81-83 , minut 38). Ha estat l'únic avantatge de l'ICL Manresa. Un parcial de 6-0 tornava a la vida el Breogán. Els atacs manresans eren ara més embolicats. Costa, amb molta fortuna, anotava un triple contra tauler a manca de 20 segons (87-86). Uriz sumava un tir lliure. Duran reunia el seu equip per preparar la jugada definitiva. Muñoz ha rebut la pilota però no ha aconseguit forçar la pròrroga. Rubio, des del tir lliure, ha sentenciat (90-86). A la tercera, els manresans tampoc han pogut guanyar la Copa Princesa.

Un cop passada la Copa Princesa, la setmana vinent torna la lliga LEB. L'ICL Manresa torna a jugar al Nou Congost. L'Araberri serà l'equip que visitarà el Nou Congost a partir de les set de la tarda.