El Camp d'Aprenentatge del Bages formarà docents entorn la vinya i el vi

Les jornades tindran lloc el mes de febrer i s'impartiran a la casa de La Culla i al celler Abadal

Redacció
02 de febrer del 2018
Actualitzat a les 11:51h
Des del Camp d'Aprenentatge del Bages s'organitzen cada any unes jornades temàtiques adreçades a mestres de primària i professors de secundària per ajudar-los a treballar les ciències experimentals amb els alumnes. S'oferiran diferents recursos didàctics per treballar el món de la vinya i el vi, que ajudaran a conèixer el procés d'elaboració del vi, la història, el paisatge i l'economia de la comarca del Bages. El curs tindrà lloc els dies 7, 14 i 28 de febrer, de sis de la tarda a vuit del vespre. 

La primera sessió es farà a la Casa de la Culla, gestionada pel Parc de la Sèquia, i on hi tenen la seu el Camp d'Aprenentatge del Bages i la DO Pla de Bages. Es visitaran les parts de la masia de la Culla relacionades amb el procés d'elaboració del vi i la història de la vinya al Bages, i es faran activitats relacionades amb la vinya com la construcció d'una maqueta de barraca de pedra seca o la preparació d'un empelt.

A la segona sessió es visitarà el celler Abadal com a possible celler per a ser visitat amb les escoles, per tal de conèixer com es fa el vi a l'actualitat i comparar-lo amb com es feia antigament. Des de la DO Pla de Bages explicaran què és una DO i perquè és important que es reconegui la del Pla de Bages. S'acabarà fent un tast de vi

La darrera sessió es tornarà a fer a la casa de la Culla, en aquest cas al laboratori, on es realitzaran diferents experiments per a analitzar les propietats del vi, com una destil·lació per a saber el grau d'alcohol, la valoració de l'acidesa o l'observació de llevats amb microscopi.

L'objectiu d'aquestes jornades es dotar al professorat d'eines per a treballar la vinya i el vi tan a l'aula com a fora de l'aula. Tots aquells que s'hgi vulguin inscriure ho poden fer omplint aquest formulari.