L'ICL Manresa juga el «repte» de la Copa Princesa contra el Breogán

Els manresans busquen un doble premi a Lugo: aixecar una copa i el factor pista al play-off

Cafés Candela Breogán i ICL Manresa disputaran dissabte la Copa Princesa
Cafés Candela Breogán i ICL Manresa disputaran dissabte la Copa Princesa | FEB
01 de febrer del 2018
Actualitzat el 02 de febrer a les 9:00h
L'ICL Manresa viurà un dels partits més apassionants dels darrers temps. Només les últimes jornades de les temporades 2014-15 i 2015-16 on hi havia la permanència a l'ACB en joc poden tenir punts de comparació. Amb una diferència important. Davant el Breogán (dissabte, 20.45h, Teledeporte) hi ha l'oportunitat d'aixecar un títol. Un centenar d'incondicionals manresans seran al Pazo Provincial dos Deportes per animar els seus jugadors. 

Tots els jugadors disponibles

La setmana ha estat similar en quant a estructura però diferent respecte les emocions. No cada setmana un equip té l'opció de jugar una final. Aleix Duran podrà comptar amb els deu jugadors de la primera plantilla més el vinculat Dani Garcia. Tots estan en perfecte estat tret de petits cops o molèsties típics després d'haver jugat tres partits en set dies. Lluís Costa es va perdre un entrenament i Ashley Hamilton ha tingut petites molèsties. Res greu. 

Tot un "repte"

Duran ha repetit en diverses ocasions que la Copa Princesa d'Astúries representa un "repte" tant per l'equip com per a ell mateix com a entrenador. Per al vallesà seria el primer títol com a primer entrenador si bé recorda que com a ajudant de Jaume Ponsarnau ja va ser campió de la lliga LEB. "Fa moltíssima il·lusió, i suposa un premi el fet de jugar-la, i guanyar suposaria un doble premi, tant per l'equip i la ciutat, com pel factor camp en un play-off", explica l'entrenador de l'ICL Manresa. Entre aixecar la copa i la seva conseqüència – el factor camp als play-off- Duran no escull quin és el més important per a l'equip i els contextualitza en l'espai temporal. Proclamar-se vencedor és un alegria immediata i el factor camp es veu com un factor més a mig termini. 


Duran es fa "pesat" amb la consistència

Una de les claus de la final de la Copa Princesa d'Astúries serà la consistència. Duran admet fer-se "pesat" amb els seus jugadors amb aquest concepte. És un dels aprenentatges que el tècnic en va extreure del partit de la primera volta. "Quan arribin moments difícils caldrà ser consistents i no caure en el desànim", explica el tècnic. El coratge l'ha de tenir tota la plantilla. No encadenar errors, ser madurs i jugar amb tranquil·litat poden decantar la balança cap a un cantó o l'altre. 

La pretemporada de Nacho Martín

El flamant fitxatge del club bagenc va acabar adolorit el partit contra el Palència després de la seva llarga inactivitat. L'ICL Manresa es vol cuidar el jugador donant-li les càrregues de treball adequades perquè arribi en bon estat dissabte. Duran demana un xic de paciència. "Hem de trobar un equilibri entre la seva particular pretemporada i el fet de competir", explica l'entrenador terrassenc. 

Un rival molt complert

El Breogán s'ha mostrat fins ara com un equip molt complert. No només perquè ha estat el primer classificat de la primera volta de la lliga LEB sinó perquè ho ha fet amb autoritat. Els gallecs anoten 91 punts de mitjana a casa i en reben 68. Només el Leyma Corunya ha perdut a Lugo per menys de deu punts. Compta amb una important bateria interior que fa la major part de valoració de l'equip. I a l'exterior, la majoria de jugadors no baixen de 40% en el llançament triple. Respecte el duel directe que gallecs i catalans van disputar fa uns mesos, Natxo Lezkano, entrenador del Breogán, compta cada dia amb més jugadors que poden decidir. Als Ricardo Uriz, Salva Arco, Guille Rubio o Johan Löfverh han guanyat pes Salva Quintela i Emir Sulejmanovic.

Contra la història

El Breogán no serà l'únic rival de l'ICL Manresa. També ho serà la història. I no només per les bones prestacions dels gallecs jugant a casa. Des de que la Copa Princesa d'Astúries es juga a partit únic al pavelló del primer classificat de la primera volta sempre ha estat aquest equip el guanyador. Mai ho ha aconseguir l'equip visitant. La plantilla manresana és coneixedora d'aquesta estadística i fa dies que porta activat el "mode repte" per intentar trencar-la.
Arxivat a