The Bird Yellow: «Quan toco en solitari és quan em sento més lliure en el fons, ja que no depenc de ningú»

Diumenge s'estrena al Nais de Manresa el circuit artístic Tarima, una nova proposta artística al Centre Històric per fer descobrir els noms d’aquells joves artistes que engeguen els seus projectes

The Bird Yelow encetarà diumenge el cicle Tarima al Nais
The Bird Yelow encetarà diumenge el cicle Tarima al Nais | Promocional
01 de febrer del 2018
Actualitzat a les 23:52h
Aquest diumenge a 2/4 de 7 de la tarda s'estrena el circuit artístic Tarima al Bar Nais de Manresa (plaça Sant Ignasi Malalt, 1) amb el concert de The Bird Yellow. L'artista barceloní presentarà el seu nou disc Little Kids. L'entrada serà lliure i amb taquilla inversa. The Bird Yellow va versionar a Leonard Cohen durant el recent Mercat de Música Morta de Manresa amb un èxit d'entrada de públic.

The Bird Yellow presenta el seu àlbum debut Little Kids, onze temes que recullen el moment vital d'aquest jove artista barceloní. Guitarra, veu, paraules i silenci. Una veu crua i trencada amb melodies pausades i una certa nostàlgia d'altres èpoques i altres mons. Amb Little Kids, The Bird Yellow desplega les seves ales i ens trasllada al seu univers propi, una mena de "limbo" que ens presenta amb una pàtina de melancolia i technicolor.

- Com va néixer The Bird Yellow?

- The Bird Yellow va néixer temps abans de dir-se així, realment. Jo fa temps que composo temes propis i, malgrat tenir altres projectes entre mans, mai no he deixat de fer-ho. Amb el temps, fent concerts en solitari, tot plegat ha anat evolucionant i creixent fins convertir-se en el que és ara. No em preguntis què és ara perquè no sabria ben bé què dir-te… 

- Què et sembla la iniciativa del cicle Tarima?

- El cicle Tarima (i totes les activitats culturals i musicals que es promouen a Manresa) em sembla una iniciativa boníssima per tal de donar vida a la ciutat i donar a conèixer artistes emergents. Tant la promoció que es fa dels esdeveniments, com les condicions, com el tracte personal, és genial i agraeixo molt tota la feina que hi ha al seu darrere. És un plaer participar-hi. 

- Què veurà la gent que vingui al concert de diumenge?

- A Manresa la gent podrà veure'm presentar el nou àlbum Little Kids en solitari (l'estat pur en el que han estat compostes les cançons), així com algun altre tema que no està al disc. Quan toco en solitari és quan em sento més lliure en el fons, ja que no depenc de ningú; tinc el poder de fer el que vulgui sobre l'escenari, d'experimentar, d'arriscar-me una mica més, etc., i això és una passada. El disc va sortir el passat divendres 26 de gener i em ve molt de gust començar a fer concerts per moure'l i donar-lo a conèixer. 

- Quins són els teus objectius a llarg termini, com a músic?

- El meu objectiu és no parar. No deixar de créixer. Continuar escrivint i fent concerts. És el que em fa sentir bé. 

- Quins són els teus referents musicals?

- Uff... difícil. Molts, massa. Tallest Man On Earth, Eliot Smith, Leonard Cohen, Damien Rice, Bob Dylan, Lou Reed, Johnny Flynn, Tom Waits, Benjamin Clementine, Jeff Buckley, Patrick Watson, Nick Drake, Arcade Fire, Eddie Vedder... i tots els que em deixo. 

- Recomana'ns una cançó.

- Einstein's Idea, de Johnny Flynn. 

- A quin lloc et faria especial il·lusió tocar?

- Em faria especial il·lusió tocar al barquet del festival Vida. 

- Amb quin grup de música t'agradaria compartir escenari?

- M'encantaria compartir escenari amb Patrick Watson. O un sopar, o una cervesa… 

- La millor xarxa social per donar-te a conèixer és...

- Qualsevol! Facebook, Instagram, Twitter, Spotify... Totes acaben sent el mateix. Si depengués de mi diria Spotify ja que és on es poden escoltar les meves cançons, que acaba sent la millor forma de coneixer-me.