La Coral Escriny i Manel Camp portaran dissabte al Kursaal «Illa inaudita»

Escrita per a cor i piano, l'obre consta d'onze poemes d'autors catalans com JV Foix, Carles Riba, Jordi de Sant Jordi, Màrius Torres o Joan Salvat-Papasseit

Manel Camp amb els membres de la Coral Escriny de Santpedor
Manel Camp amb els membres de la Coral Escriny de Santpedor | Coral Escriny
Redacció
01 de febrer del 2018
Actualitzat a les 14:29h
Amb motiu dels 50 anys de la Coral Escriny, Manel Camp ha compost l'obra musical Illa inaudita, que es podrà veure aquest dissabte, 3 de febrer a les 21h, a la Sala Gran del Kursaal. A Illa inaudita, escrita per a cor i piano, diferents poetes en llengua catalana (J. V. Foix, Carles Riba, Jordi de Sant Jordi, Màrius Torres, Joan Salvat-Papasseit...), des de l'Edat Mitjana fins a la nostra època, dialoguen sobre l'amor.

L'obra, que commemora els 50 anys de la Coral Escriny que actualment dirigeix Marc Reguant, es va estrenar el dia de Nadal a l'Auditori del Convent de Sant Francesc de Santpedor amb molt bona acollida per part del públic. Illa inaudita consta d'onze poemes que han estat seleccionats per Josep Pujol, catedràtic de Literatura Catalana de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Les entrades pel concert d'aquest dissabte a Manresa, que costen 20 euros (18 euros amb el carnet del Galliner, Escoles de música, menors de 25 i majors de 65 anys) es poden comprar a les taquilles del Kursaal, per telèfon (93 872 36 36) i per internet.

50 anys de la Coral Escriny

Fa cinquanta anys que un grup de joves amb ganes de cantar fundaren, sota la direcció de Xavier Santamaria, la Coral Escriny de Santpedor, esdevenint ben aviat un dels grups corals més actius de la Catalunya Central. Era l'any 1968 i, d'aleshores ençà, el cor s'ha anat consolidant i n'han assumit la direcció Jaume Serra, Enric Mieza i Oriol Torras. 

Des del setembre del 2009 fins a l'actualitat, el director és Marc Reguant. Al llarg de la història del cor, la versatilitat de la formació ha pogut permetre abordar repertoris diversos, des de cançons populars catalanes a grans èxits del pop dels anys setanta i vuitanta, passant per música del Renaixement, Barroc, Classicisme, Romanticisme, música contemporània, jazz, gòspel, etc. 

La Coral Escriny ha actuat a molts pobles i ciutats de Catalunya, ha participat en diversos festivals i concursos (d'aquí i de l'Estat Espanyol). En destaca el segon premi obtingut al Certamen Coral d'Ejea de los Caballeros. El cor ha fet intercanvis amb corals del País Basc, d'Itàlia, d'Hongria i de Polònia. En les darreres 3 temporades, el Kursaal ha inclòs 3 produccions pròpies de la Coral Escriny i ha participat en dues produccions més impulsades per altres formacions musicals.
Arxivat a