La Diputació lliura un estudi per a l'ampliació del cementiri de Castellfollit del Boix

L'estudi analitza la possibilitat de densificar el recinte existent amb la construcció de nous nínxols i columbaris, o bé d'ampliar el recinte ocupant part de l'explanada exterior

Redacció
31 de gener del 2018
Actualitzat a les 14:49h
La Diputació de Barcelona ha lliurat a l'Ajuntament de Castellfollit del Boix, l'Estudi de programació de l'ampliació del cementiri de Sant Pere, un equipament propietat del bisbat però del qual l'ajuntament en té la gestió.  L'estudi ha fet una estimació de les unitats d'enterrament necessàries a futur, si es mantenen els ritmes actuals de defuncions i noves concessions.

El cementiri disposa de 144 nínxols, dels quals 12 unitats estan lliures i no estan concessionats. L'estudi ha verificat que molt possiblement a 10 anys vista no seran necessàries noves unitats, però sí a partir de llavors en endavant. Per poder fer front a aquestes necessitats, l'estudi analitza la possibilitat de densificar el recinte existent amb la construcció de nous nínxols i columbaris, o bé d'ampliar el recinte ocupant part de l'explanada exterior existent. El cost d'aquestes actuacions està estimat entre 56.700 i 84.000 euros.

Per a cadascuna de les opcions el treball analitza avantatges, inconvenients, noves unitats d'enterrament resultants i costos aproximats de les intervencions. L'objectiu del treball és facilitar eines objectives a l'equip de govern per a la presa de decisió sobre les actuacions necessàries a realitzar per tirar endavant l'operació.