Pujar a la Tarima: el talent emergent té un nou escenari els diumenges de febrer i març

La iniciativa, promoguda per la productora cultural Cultura del Bé Comú, portarà set propostes musicals i teatrals de joves artistes

Redacció
31 de gener del 2018
Actualitzat a les 12:20h
The Bird Yelow obrirà les actuacions del Tarima aquest diumenge
The Bird Yelow obrirà les actuacions del Tarima aquest diumenge | Aina Font Torra
Cada diumenge de febrer i març a les 18h30 arriba una nova cita amb el talent artístic de la comarca al bar Nais (plaça Sant Ignasi Malalt). Neix Tarima, el circuit artístic i emergent que pretén descobrir-nos els noms d'aquells joves artistes que engeguen els seus projectes. La gràcia: "com menys conegueu el nom, més especial serà la proposta". La iniciativa, promoguda per la productora cultural Cultura del Bé Comú, portarà set propostes musicals i teatrals de joves artistes, generalment de la ciutat, i amb una forta presència femenina a l'escenari. 

El proper diumenge 4 de febrer obrirà el cicle un vell conegut de la ciutat, The Bird Yellow, qui va rendir tribut a Leonard Cohen en el darrer Mercat de Música Morta de Manresa. Amb el seu primer disc acabat de presentar, donarà el tret de sortida a la proposta. Els diumenges de febrer el seguiran el trio femení Sèlia, una proposta de proximitat de versions amb missatge, Impuls, la jove banda de slow indie amb el manresà Dalmau Vilà veu i elèctrica del grup, i Wyke, la reconeguda cantautora holandesa vinculada a la ciutat. Al mes de març serà el torn de Avui cuines tu!, una proposta d'improvització teatral on el públic determina el transcurs de l'espectacle, amb la manresana estudiant de teatre Núria Dalmau a la companyia. Seguirà el duo a piano i veu de Jofre Fité, Atbara, i clourà el cicle la presentació del nou disc de Escarteen Sisters, una de les propostes emergents a nivell nacional, a dues veus, violí i violoncel.

Els espectacles de Tarima són d'entrada lliure amb taquilla inversa, un sistema que pretén apoderar al públic a través de l'elecció del preu de l'entrada, a la vegada que acosta la cultura a tots aquells que la volen gaudir per primer cop. L'organització posarà a la disposició del públic la T-Tarima, una targeta de fidelització on per cada espectacle al que s'assisteixi es tindrà descompte per a l'entrada d'un nou concert, encara sorpresa, durant la primavera.

Tarima és una iniciativa de Cultura del Bé Comu, la productora del Mercat de Música Morta de Manresa i co-impulsora del FABA. La seva tasca consisteix en liderar projectes artístic i culturals amb una perspectiva de retorn al bé comú.

Agenda

- 4 de febrer - 18h30 bar Nais - The Bird Yellow (americana, BCN)
- 11 de febrer - 18h30 bar Nais - Sèlia (versions amb missatge, Manresa)
- 18 de febrer - 18h30 bar Nais - Impuls (slow indie, Manresa/Manlleu/Reus)
- 25 de febrer - 18h30 bar Nais - Wyke (acústica, Holanda)
- 4 de març - 18h30 bar Nais - Avui cuines tu! (impro teatral, Núria Dalmau i altres, Manresa)
- 11 de març - 18h30 bar Nais - Atbara (piano i veu, Manresa)
- 18 de març - 18h30 bar Nais - Escarteen Sisters (quartet de veu i corda, Penedès)