Laporte, el nou fitxatge del Manchester City, passa la revisió a la Clínica Sant Josep

El jugador occità, que ha costat 65 milions al club de Pep Guardiola, s'ha sotmès a diverses proves mèdiques a Manresa aquest cap de setmana

El Dr. Albert Estiarte, director de la Clínica Sant Josep, i Aymeric Laporte, jugador del Manchester City
El Dr. Albert Estiarte, director de la Clínica Sant Josep, i Aymeric Laporte, jugador del Manchester City | CSJ
Redacció
30 de gener del 2018
Actualitzat a les 18:22h

El Dr. Albert Estiarte, director de la Clínica Sant Josep, i Aymeric Laporte, jugador del Manchester City. Foto: CSJ


Aymeric Laporte ja és jugador del Manchester City després que el conjunt anglès diposités dilluns la seva clàusula de rescissió (65 milions d'euros) que permet al central posar-se immediatament a les ordres de l'entrenador Pep Guardiola.

Laporte s'ha sotmès a diverses proves mèdiques en les instal·lacions de la Clínica Sant Josep de Manresa, per comprovar el seu estat de salut abans de tancar el fitxatge i després d'entrenar per última vegada a Lezama al costat dels seus ja excompanys.

Les proves, pensades per a esportistes d’alt rendiment, les va dirigir el Dr. Albert Estiarte, director de la Clínica Sant Josep i responsables dels serveis mèdics de les seleccions de waterpolo de la Federació Espanyola de Natació.

A la Clínica se li va fer una exploració física completa amb un estudi cardiològic compost de diverses proves i una analítica exhaustiva, que van determinar un excepcional estat físic del nou jugador del Manchester City.

La Clínica ha destacat sempre per l’atenció especialitzada als esportistes, albergant dins les seves instal·lacions el CIMETIR.

El CIMETIR, un referent

El Cimetir és un centre de referència per als esportistes amb un servei integral. Disposa de concert amb les mútues esportives, de qualsevol disciplina, de manera que els esportistes federats que pateixin un accident esportiu poden ser atesos a les urgències des d’on els derivaran a les consultes especialitzades i, si cal, a rehabilitació. 

Disposa d’un equip format per professionals sanitaris de diferents especialitats que treballen en xarxa a través de diferents serveis. En el cas de l’especialitat de traumatologia, es compta amb diferents unitats com són la de genoll, peu, mà, esquena i medicina esportiva.

El seu Centre de Medicina de l’Esport ha estat acreditat pel Consell Català de l’Esport amb un nivell 3, que li atorga la màxima categoria.

Aymeric Laporte, el currículum

Aymeric Laporte (Agen, 27 de maig de 1994) és un futbolista occità que juga pel Manchester City, a la Premier League, com a defensa central.

Nascut a Agen (Aquitània), Laporte va començar a jugar a futbol amb SU Agen Football, va fitxar per la pedrera de l'Athletic Club el 2010 provinent de l'Aviron Bayonnais i jugà amb els seus equips inferiors. El 28 de novembre del 2012 va fer el seu debut amb el primer equip, jugant els 90 minuts en un 2-0, victòria a domicili davant el Hapoel Ironi Kiryat Shmona FC per a la Lliga Europa de la UEFA.

Ha estat internacional sub-17, sub-18, sub-19 i sub-21 amb França.