Investiguen si els Mossos van espiar l'expresident d'SCC Josep Ramon Bosch

La policia catalana podria haver intentat incinerar documentació sobre seguiments i informes de la vida privada del líder antiindependentista santpedorenc

L'expresident de SCC Josep Ramon Bosch, surt dels jutjats acompanyat pel seu advocat, en una imatge d'arxiu
L'expresident de SCC Josep Ramon Bosch, surt dels jutjats acompanyat pel seu advocat, en una imatge d'arxiu | ACN
Redacció
30 de gener del 2018
Actualitzat a les 16:48h
Una magistrada de Barcelona ha admès a tràmit una querella contra els Mossos d'Esquadra per investigar si la policia catalana va espiar l'expresident de Societat Civil Catalana, el santpedorenc Josep Ramon Bosch. La titular del Jutjat d'Instrucció número 19 de la capital catalana ha demanat a la policia espanyola que certifiqui si hi havia informes sobre la vida privada de l'espanyolista en la documentació que els Mossos portaven a incinerar el passat 26 d'octubre.

Bosch denuncia que els Mossos el volien vincular amb l'extrema dreta, tot i que cal recordar que el santpedorenc ha gestionat perfils de Facebook, des dels que ha injuriat coneguts independentistes, i de Youtube, on va fer difusió de difusió de vídeos amb contingut franquista i feixista. També ha aparegut en alguna fotografia celebrant el 18 de juliol, dia de l'aixecament militar de Franco.

L'advocat de Bosch, José María Fuster Fabra, també va denunciar que el cos l'havia espiat i representa els altres tres querellants: el secretari general del Sindicat de Policia de Catalunya (SPC), David Miquel, la seva exdona, i la plataforma Barcelona amb la Selecció.
 

L'esdiputat d'ICV, Jaume Bosch, mostrant una foto amb Josep Ramon Bosch commemorant el 18 de juliol. Arxiu

Arxivat a