L'extresorer de Castellgalí, condemnat a tornar 405.317 euros més interessos i costes a l'Ajuntament

El Tribunal de Comptes considera provat que va procedir "de forma dolosa" a sostreure quantitats de diner públic i a desviar-les als seus comptes bancaris o als de la seva exesposa

Redacció
29 de gener del 2018
Actualitzat el 30 de gener a les 9:46h
Ajuntament de Castellgalí
Ajuntament de Castellgalí | AjCgl
El Tribunal de Comptes ha notificat a l'Ajuntament de Castellgalí la sentència del procediment per responsabilitat comptable iniciat per la denúncia formulada pel propi ajuntament respecte de les operacions de tresoreria i comptables dutes a terme per l'extresorer de la corporació i administratiu comptable, Jaume Valls, mentre va exercir aquest càrrec entre el 7 de juliol de 2011 fins al seu cessament per Decret de l'Alcaldia de data 9 de juliol de 2015, tot i que la informació no va transcendir publicament fins al mes d'octubre.

La sentència el condemna, com a responsable directe únic, a reintegrar a l'Ajuntament de Castellgalí la quantitat de 405.317,62 euros així com als interessos meritats i les costes del procediment. NacióManresa ja va publicar llavors que el desviament de diners pujava més de 400.000 euros.

La sentència considera provat que l'extresorer, a l'empara de les funcions legalment conferides, va procedir "de forma dolosa" a sostreure quantitats de diner públic i a desviar-les als seus comptes bancaris o als de la seva exesposa. Per encobrir-ho, segons assegura la sentència, "va falsejar la comptabilitat municipal evitant situacions de desquadrament que permetessin detectar l'existència de sortides injustificades de fons municipals".