Èxit de públic en el III Sant Vicenç en Dansa

L'Esbart Dansaire Santvicentí pretén consolidar el certamen com una cita ineludible en el món de la dansa catalana

L'Esbart Dansaire Santvicentí ha interpretat «Oxigen» durant el Sant Vicenç en Dansa
L'Esbart Dansaire Santvicentí ha interpretat «Oxigen» durant el Sant Vicenç en Dansa | David Garriga
Redacció
29 de gener del 2018
Actualitzat a la 1:01h
Prop de 200 persones han omplert aquest diumenge la sala Cal Soler, en la tercera edició del Sant Vicenç en Dansa, el Festival de Danses Folklòriques dels Països Catalans que ja s'ha convertit en una cita anual en el calendari de Sant Vicenç de Castellet. 

Enguany, el grup amfitrió, l'Esbart Dansaire Santvicentí, ha compartit escenari amb de l'Esbart Sant Marçal, de Cerdanyola del Vallés i l'Esbart Rocasagna, de Gelida. Les danses dels tres esbarts s'han anat alternant al llarg de tot l'espectacle, que ha estat acompanyat, en tot moment, dels efusius i càlids aplaudiments d'un públic fidel i entregat.

L'èxit del festival suposa un impuls a la celebració del 70è aniversari de l'Esbart Dansaire Santvicentí. En el marc d'aquesta celebració, el grup santvicentí ha estrenat Oxigen, un muntatge amb música del grup de folc Riu, coreografies de Noèlia Arjona i disseny de vestuari d'Alba Malo i Marta Marco. Es tracta de la darrera producció de l'esbart santvicentí, en què s'han pogut veure tres danses fresques i dinàmiques, que han captivat el públic en la cloenda del festival.

Però a banda de l'estrena d'Oxigen, l'Esbart Dansaire Santvicentí també ha ofert diverses danses tradicionals que inclou habitualment en el seu repertori, com les Majorales, el ball de bastons de Joan del Riu, l'Aubada, i un fragment de les danses mallorquines de Migjorn.

Per la seva banda, L'Esbart Sant Marçal, de Cerdanyola, ha delectat el públic amb el Ball de Correr, el Ball de Cascavells, l'Espunyolet, Divertiments, la Jota de Flix i les Jotes de la Terra Alta. En el cas de l'Esbart Rocasagna, de Gelida, els dansaires han pujat dalt l'escenari per ballar la Platja del Far, la Jota d'en Perich, Marina i les Gitanes de Rubí.

La bona acollida del festival esperona encara més l'Esbart Dansaire Santvicentí, que pretén consolidar-ho com una cita ineludible en el món de la dansa catalana. I és que el Sant Vicenç en Dansa aglutina, en un sol espectacle, diferents esbarts i grups de dansa tradicional, amb l'objectiu de mostrar la varietat i riquesa del ball dins la nostra cultura.