L'ICL Manresa sap patir contra un Palència molt incòmode (78-73)

Jordi Trias i Gabriel Lundberg brillen abans d'anar a la Copa Princesa d'Astúries

L'ICL Manresa ha guanyat un partit molt important aquest diumenge
L'ICL Manresa ha guanyat un partit molt important aquest diumenge | BàsquetManresa
28 de gener del 2018
Actualitzat el 29 de gener a les 0:51h
Un partit vibrant contra el Chocolates Trapa Palència ha acabat decantant-se pel cantó de l'ICL Manresa. Durant algunes fases de partit, semblava que els manresans es podrien endur la victòria sense massa patiments. En altres, semblava que patint es podia aconseguir. I en altres, el Nou Congost ha patit pel resultat. Finalment, la qualitat de Jordi Trias, Gabriel Lundberg i Nacho Martín han permès als d'Aleix Duran sumar la quinzena victòria del curs abans d'afrontar la final de la Copa Princesa d'Astúries a Lugo (dissabte, 20:45. Teledeporte).

Lluís Costa, Álvaro Muñoz, Noah Allen, Ashley Hamilton Jordi Trias ha estat en aquesta ocasió el cinc inicial de l'ICL Manresa. Joaquin Prado, tècnic del Chocolates Trapa Palència, ha escollit Andrés Miso, Jordi Grimau, Bryce Pressey, Urko Otegui i Dartaye Ruffin Els locals han començat amb força. Els atacs no eren massa ordenats però aquest fet no era un problema gràcies a l'efectivitat de Trias (6-0, minut 2). Els paletins han reaccionat amb la intervenció de tres dels seus veterans nacionals (Miso, Grimau i Otegui). Un parcial de 0-7 portava un petit rum-rum al Nou Congost. No duraria massa. Un parcial de 10- 0 tranquil·litzava tothom. Tothom excepte un Prado que demanava temps mort (16-7, minut 7). Els nou punts han estat la màxima renda fins aquell moment. Els visitants no estaven disposats a claudicar per la via ràpida. Poc a poc, han anat descomptant el seu desavantatge. L'exManresa Sergi Pino empatava després d'una antiesportiva assenyalada a Jokubas Gintvainis. Martín anotava els seus dos primers punts. No han estat cap punt d'inflexió a un joc que estava molt travat. A un cantó i a l'altre. El Chocolates Trapa seguia ben viu. Fins i tot s'ha avançat (22-25, minut 15). Els castellans s'han fet amb el domini de la situació. Si bé no era una situació greu per a l'ICL Manresa tampoc era la més òptima. Guillem Jou anotava un triple que era or poc abans d'arribar al descans (39-40).

L'ICL Manresa no ha trigat a avançar-se a la segona part. Per petites diferències. Dos triples seguits de Lundberg donaven als manresans una diferència gens definitiva. Però que aclaria la situació vista la igualtat que hi havia fins llavors. Una recuperació de Costa finalitzada amb una safata pel mateix jugador feien aixecar el Nou Congost. També s'aixecava Prado. No per aplaudir sinó per demanar un nou temps mort (51-43, minut 25). Els manresans han aconseguit estabilitzar aquesta renda al seu favor. Els àrbitres no sabien on navegaven i prenien decisions que encrespaven banqueta i afició local. Grimau volia erigir-se en focus de resistència del Chocolates Trapa Palència (60-55, minut 33). Els bagencs eren ara els que no aconseguien trenar bones jugades mentre que els visitants anaven descomptant. Tant han descomptat que un nou triple de Pino els posava per davant al marcador (62-63, minut 35). Un 2+1 del mateix jugador ho complicava encara més per als interessos manresans. Un parcial de 7-0 feia aixecar el Nou Congost. Miso contribuïa errant un tir lliure a manca d'1'24'' (69-66). Una esmaixada de Lundberg ‘on your face' acostava un xic més el triomf. Dos tirs lliures de Grimau eren compensats per una jugada de ‘palomero' Martín. El mateix jugador sumava un tir lliure. Quan semblava que tot estava decidit Lundberg ha errat dos tirs lliures que han donat una vida extra als visitants. Otegui només entrava el primer tir lliure al que ha tingut dret. Trias ha agafat el rebot, ha rebut personal i no ha perdonat des dels 4,70. El tap de Martín al darrer atac palentí ha estat la rúbrica final (78-73).

La setmana que ve la lliga LEB Or viurà una aturada per disputar la Copa Princesa d'Astúries. Els manresans tindran l'opció de portar un títol cap al museu i assegurar el factor pista en els play-off. Els bagencs hi arriben quarts amb quinze victòries i sis derrotes metre que el Breogán és líder de la LEB Or i suma tres victòries seguides.