Els vins de la DO Pla de Bages, protagonistes de la Fira de la Candelera de Molins de Rei

25 de gener del 2018
Actualitzat a les 12:48h
La DO Pla de Bages, convidada especial de la 167a edició de la Fira de la Candelera
La DO Pla de Bages, convidada especial de la 167a edició de la Fira de la Candelera | Gastroteca
Molins de Rei ha donat el tret de sortida, aquest dijous 25 de gener, a la 167a edició de la Fira de la Candelera, una celebració emblemàtica que combina modernitat i tradició i que dona veu a gran part dels sectors que conformen el motor econòmic del país, des de l'agricultura fins a l'automobilisme, passant per l'artesania, la jardineria, l'alimentació i l'enologia. Aquest aparador que combina tradició i arrelament al territori va ser declarat, l'any 2002, Festa Tradicional d'Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya.

La Fira de la Candelera, que s'allargarà fins el 17 de febrer i que cada any acull 300.000 visitants i més d'un miler de firaires i expositors, ja fa anys que dedica part dels seus esforços a potenciar els vins catalans. I ho fa convidant una DO diferent en cada edició. La protagonista d'enguany serà la DO Pla de Bages, que encapçalarà algunes de les propostes que conformen el programa d'activitats.

Si bé la DO Pla de Bages ja treurà el cap aquest divendres, dia 26, durant el pregó inaugural (se serviran 400 copes de vi blanc i negre d'un celler de la comarca), els cellers del cor de Catalunya tornaran a mostrar-se el dissabte, en el marc del tradicional concurs de coradella. Es tracta d'una competició on els bars i restaurants de la vila han d'elaborar aquest estofat típic molinenc. Un jurat especialitzat en la cultura vinícola haurà d'escollir quin dels vins bagencs és el que queda millor amb el plat guanyador. L'entrega dels guardons es farà a la una del migdia a la Sala Gòtica de Molins de Rei.

Per altra banda, el dijous dia 1 de febrer a les vuit del vespre, la mateixa Sala Gòtica acollirà un maridatge de vins blancs de la DO Pla de Bages amb pernil. Els vins que s'hi tastaran seran l'Abadal Blanc 2017; el Collbaix blanc 2017; l'Artium Picapoll 2017; El Bernat Oller blanc de de Picapolls 2016, i el Jaume Grau i Grau Cent · Kat 2016.

Finalment, la darrera proposta que inclourà empremta bagenca serà un tast de vins a càrrec del sommelier manresà Josep Pelegrín, que tindrà lloc el dissabte 3 de febrer, a la una del migdia, a l'Espai de Tastos i Degustacions de la Fira de Vins. Els cellers que participaran en el tast seran l'Abadal, Vins Grau i Artium.