L'Esbart Dansaire Santvicentí començarà a celebrar els seus 70 anys amb el III Sant Vicenç en Dansa

El festival tindrà lloc aquest dissabte al vespre i servirà, a l'entitat local, per a presentar la seva darrera producció, "Oxigen"

Redacció
25 de gener del 2018
Actualitzat a les 9:45h
L'Esbart Dansaire Santvicentí donarà el tret de sortida al seu 70è aniversari amb la celebració del III Sant Vicenç en Dansa
L'Esbart Dansaire Santvicentí donarà el tret de sortida al seu 70è aniversari amb la celebració del III Sant Vicenç en Dansa | Jordi Largo
Aquest dissabte, 27 de gener, arribarà, al Bages, la tercera edició del Sant Vicenç en Dansa, el Festival de Danses Folklòriques dels Països Catalans que ja s'ha convertit en una cita anual en el calendari santvicentí. Com ha és habitual tindrà lloc a la sala Cal Soler i començarà a dos quarts de nou del vespre.

Després de l'èxit assolit en les dues primeres edicions, l'Esbart Dansaire Santvicentí segueix apostant de manera ferma pel festival amb la voluntat de consolidar-ho com un dels esdeveniments estrella relacionats amb la dansa catalana. I és que la performance aglutina, en un sol espectacle, diferents esbarts i grups de dansa tradicional, amb l'objectiu de mostrar la varietat i riquesa del ball dins la nostra cultura. Enguany, els grups participants seran l'Esbart Sant Marçal, de Cerdanyola del Vallés i l'Esbart Rocasagna, de Gelida.

Aquesta tercera edició del festival és especialment important per a l'Esbart Dansaire Santicentí, ja que aquest 2018 l'entitat celebra els seus 70 anys d'història. En el marc d'aquesta celebració, el grup amfitrió aprofitarà el Sant Vicenç en Dansa per estrenar Oxigen, amb música del grup de folk Riu; coreografies de Noèlia Arjona, i disseny de vestuari d'Alba Malo i Marta Marco.

Oxigen és la darrera producció de l'esbart santvicentí, en què es podran veure tres danses fresques i dinàmiques. A més, els assistents també podran gaudir de les ja tradicionals Majorales; del ball de bastons de Joan del Riu; de l'Aubada, i d'un fragment de les danses mallorquines de Migjorn. En total, una vintena de dansaires pujaran dalt l'escenari.

Per la seva banda, l'Esbart Sant Marçal, de Cerdanyola, delectarà el públic amb el Ball de Correr, el Ball de Cascavells, l'Espunyolet, Divertiments, la Jota de Flix i les Jotes de la Terra Alta. Pel que fa l'Esbart Rocasagna, de Gelida, coreografiarà la Platja del Far, la Jota d'en Perich, Marina i les Gitanes de Rubí.

Les entrades per aquesta tercera edició del Sant Vicenç en Dansa tenen un preu de 5 euros i es podran adquirir el mateix dissabte 27 de gener, a la sala Cal Soler, a partir de les vuit del vespre.