L'ICL Manresa recupera el somriure a Castelló (69-87)

L'equip manresà juga un dels millors partits de la temporada amb un gran Nacho Martín

L'ICL Manresa ha recuperat el camí de la victòria a Castelló
L'ICL Manresa ha recuperat el camí de la victòria a Castelló | BàsquetManresa
24 de gener del 2018
Actualitzat el 25 de gener a les 9:03h
Ritme, intensitat i encert han estat tres dels pilars en què l'ICL Manresa ha construït la seva victòria a Castelló. Els bagencs han dominat el partit de principi a fi i només han patit mínimament la primera meitat del tercer quart. La resta ha estat molt ben plantejat per part dels manresans i ha de servir per reforçar moralment una plantilla que portava dos partits seguits perdent. Nacho Martín, en el seu segon compromís amb la samarreta vermella, ha ofert un recital. El partit ha començat amb 20 minuts de retard per culpa de problemes amb un dels rellotges de possessió. De fet, un dels marcadors, el que defensava l'ICL Manresa a la primera part, no funcionava. Al seu lloc, s'ha col·locat un crono addicional darrera la línia de fons. Gabriel Iffe Lundberg s'ha recuperat de la seva afecció viral i ha estat a disposició del seu equip. Els virus han passat de l'escorta danès a Jokubas Gintvainis. El lituà també ha pogut jugar.

Aleix Duran ha revolucionat el quintet inicial i ha donat entrada a Álvaro Muñoz i Jordan Sakho. Al seu costat hi havia Lluís Costa, Noah Allen i Ashley Hamilton. El Tau Castelló ha sortit amb Joan Faner, Alfredo Ott, Tautvydas Sabonis, Juan José García i Kyle Rowley. L'inici ha estat de les que agraden a Duran. Un equip intens i que sortia ràpid al contraatac. Potser fins i tot amb un pèl massa d'intensitat. Als tres minuts de joc, els bagencs havien comès tres personals, dues de les quals eren de Sakho. Clar, però, que el marcador ho compensava amb escreix (1-11, minut 3). Toni Ten es veia obligat a gastar de forma immediata el seu primer temps mort. La resposta de l'ICL Manresa? Un triple de Costa per ampliar encara més l'avantatge. Al següent atac, el local Faner ha respost amb la mateixa moneda. Sumar el seu primer llançament de camp ha alliberat el Tau Castelló. Els de Ten han anotat amb més continuïtat. Els manresans, però, no es deixaven retallar la distància i es mantenien amb un còmode marge a favor sense notar les rotacions que Duran feia al seu equip (15-27, minut 10). És més, quan n'han tingut oportunitat l'han ampliat. Noah Allen i Ashley Hamilton mostraven molt bona actitud. El britànic potser jugava massa accelerat. Primer Nacho Martín i després Lluís Costa aconseguien un parcial de 0-5 per posar una nova màxima renda (20-36, minut 15). El pivot castellà estava especialment lúcid i assumia responsabilitats. I sobretot, encert de cara a cistella. Amb Trias ha ofert uns minuts de bàsquet brillantíssims. A més, si a l'aportació dels dos pivots s'hi suma la intensitat en defensa el resultat és decidir gairebé el partit (35-54, descans).

L'ICL Manresa ha sortit més relaxat a la segona part. L'equip local no estava massa lúcid però jugava amb un punt més de gas. Novament, els bagencs han començat un període sense Martín ni Trias. No trigarien massa en tornar. Malgrat que el poc que ha retallat el Tau Castelló no era perillós Duran ha decidit reunir uns jugadors incapaços d'anotar. Finalment Trias ha sumat des del tir lliure quan ja havien passat més de quatre minuts del tercer quart (39-56, minut 25). De fet, el conjunt bagenc ha viscut aquests minuts de l'actuació dels seus pivots en una dinàmica en què el quadre local començava a acostar-se. En més d'una ocasió el Tau Castelló s'ha posat a ‘només' onze punts. Els triples de Muñoz i Gintvainis han estat aire pur (51-66, minut 29). Martín ha tornat a la banqueta al quart definitiu i l'ICL Manresa ho ha acusat. Els locals han fet un darrer intent per enganxar-se al partit. Amb més voluntat que altra cosa. Costa, primer, i Gintvainis, després, anotaven per deixar clar que els manresans volien endur-se el triomf cap a casa (61-77, minut 35). Ha estat un cop definitiu. De fet, els manresans han passat de veure acostar-se el contrincant a assolir noves màximes diferències. Al final, 69-87 i fi de la mala ratxa.

La victòria manté l'ICL Manresa en la cinquena posició amb catorze victòries i sis derrotes. La primera plaça continua lluny ja que el Breogán no afluixa. El més perjudicat de la jornada és el CB Prat, que va perdre precisament amb els gallecs. Ara la segona plaça és a un sol triomf dels del Nou Congost. Diumenge vinent acaba la setmana dels tres partits. L'ICL Manresa rebrà al Chocolates Trapa Palència al Nou Congost en l'horari habitual de les set de la tarda.

Entrevista a Nacho Martín. Vídeo: CanalTaronja