El Kursaal acollirà divendres les dues funcions solidàries de «Dolly»

MTM porta «Dolly, una dona exasperant» al Kursaal divendres
MTM porta «Dolly, una dona exasperant» al Kursaal divendres | MTM
Redacció
24 de gener del 2018
Actualitzat a les 20:09h
El Teatre Kursaal acollirà aquest divendres, 26 de gener, dues funcions solidàries del musical Dolly, una dona exasperant a favor del futur Hospital de dia d'Oncologia i Hematologia de la Fundació Althaia. Una setantena d'actors i actrius de Manresa Teatre Musical (MTM) interpretaran de forma desinteressada aquest clàssic de l'època daurada de Broadway i un dels musicals més famosos i populars dins de la cultura americana.

Les representacions són una iniciativa de Manresa Teatre Musical (MTM), el Teatre Kursaal i la Fundació Althaia amb el suport de la Fundació Universitària del Bages (FUB). Hi haurà una primera funció a les 5 de la tarda i una segona a les 9 del vespre. Encara hi ha entrades disponibles per a les dues sessions, que es poden adquirir a les taquilles del Teatre Kursaal o a través de la pàgina web www.kursaal.cat per un preu de 15 euros.

Inicialment, el musical havia de tenir lloc el 2 de gener però es va haver de posposar pels problemes d'afonia d'un dels actors protagonistes, que no tenia suplent. Les persones que ja tenien entrada pel dia 2 de gener no han de fer cap tràmit perquè les mateixes ja són vàlides. Només s'han de dirigir a les taquilles del Teatre Kursaal aquelles persones que volguessin fer un canvi de sessió o que no poguessin assistir a cap de les funcions.

Diferents institucions, empreses i entitats, a qui l'organització agraeix el suport, han adquirit paquets d'entrades a canvi de constar com a col·laboradores en el programa de mà de l'espectacle.

Sobre l'espectacle

Dolly, una dona exasperant és la primera i de moment única adaptació al català que s'ha fet de l'obra, que es va estrenar l'any 1964 i que és un cant a la vida, a la broma, a l'amor i a l'esperit juvenil. El muntatge és la cinquena producció de Manresa Teatre Musical, que es va estrenar al teatre-auditori Agustí Soler i Mas de Navarcles el 9 de setembre de 2016 i es va representar en cinc ocasions. L'han vist més de dues mil persones, en diferents teatres de la Catalunya Central.

Posa damunt l'escenari una setantena d'artistes per presentar la història de l'agent matrimonial Dolly Levi, xafardera i embolicaire com cap altra. Els seus tripijocs i la recerca de l'amor són el fil conductor de les diferents escenes, carregades d'optimisme, bon humor i vitalitat, amb números musicals multitudinaris i una posada en escena colorista. En destaca la gran qualitat de la banda sonora i el tema que dona nom a l'obra original Hello Dolly!, insígnia del jazz dixieland. Igualment, és notable la complexitat de les coreografies i l'exigència vocal de les peces cantades.

Un projecte per donar més confort i calidesa

El nou Hospital de dia d'Oncologia i Hematologia s'ubicarà a la planta 0 de l'Hospital Sant Joan de Déu de Manresa i donarà servei a la població de referència d'Althaia, que és de prop de 260.000 habitants de les comarques del Bages, Berguedà, Solsonès, Moianès i Cerdanya. La humanització dels espais serà un element més de l'atenció integral al malat oncològic que ja s'està donant actualment i que inclou el servei d'atenció continuada; tractaments com la quimioteràpia, radioteràpia o tractaments personalitzats; la unitat de recerca; l'atenció psico-oncològica; la unitat de càncer familiar, assessorament dietètic i activitats d'autocura (marxa nòrdica, estètica).

El futur Hospital de dia permetrà incrementar els espais per tal que els pacients afrontin el tractament de la malaltia en un entorn de més confort i calidesa. Així, es passaran dels 231 metres quadrats actuals de superfície a 824 metres quadrats, cosa que significa que cada pacient disposarà de 31 metres quadrats enfront els 9 actuals. El nou hospital, a més, disposarà de llum natural, d'espais més amplis amb major calidesa i confort; de zones que facilitin tant la interacció entre usuaris quan ells ho desitgin com la intimitat quan ho necessitin, i s'augmentarà el nombre de llits per a malalts, passant dels 8 llits i 12 butaques actuals a 10 llits i 19 butaques.