Oriol Barri passa a la segona volta de votació popular dels Enderrock amb 3 nominacions

La llista de nominats està liderada per Txarango amb 7, i Els Amics de les Arts, Blaumut i Zoo amb 5 nominacions | La gala tindrà lloc el 8 de març a l'Auditori de Girona, amb les actuacions confirmades d'Els Catarres, La Pegatina, Roger Mas i Núria Graham

Redacció
24 de gener del 2018
Actualitzat a les 17:24h

Foto de família dels guardonats als Premis Enderrock 2017 Foto: Albert Alemany


La gala dels
Premis Enderrock 2018 – Premis de la Música Catalana se celebrarà el pròxim dijous 8 de març a l’Auditori de Girona, escenari que acull la festa per segon any consecutiu. Durant la vetllada es farà entrega dels premis de la crítica –que ja són públics– i es donaran a conèixer els guanyadors de la votació popular, que ara obre la segona ronda i que es decidiran al final de les tres rondes obertes als lectors i el públic en general.

Txarango ha estat el grup més votat pels lectors de la revista en la primera ronda, amb un total de 7 de nominacions (Millor artista, directe, disc de pop-rock, clip i tres a Millor cançó de pop-rock), seguit de les 5 nominacions per a Els Amics de les Arts, Blaumut i Zoo; les 4 d’Hora de Joglar i Smoking Souls, i les 3 de Cesk Freixas, Guillem Roma, el manresà d'adopció Oriol Barri i Roba Estesa.

La votació popular ha tancat la primera ronda amb 8.442 vots –que reforcen la xifra ascendent dels darrers anys– i a partir d'avui mateix s’obre la segona ronda de votacions fins a l’11 de febrer. La tercera ronda de votació popular serà del 13 al 25 de febrer, amb tres finalistes per categoria. El guanyador s'anunciarà a la mateixa gala, el dia 8 de març.

Les primeres coordenades de la gala

La XX edició de la Nit Enderrock comptarà amb una desena d'actuacions d'estrena absoluta en directe. Entre les confirmades, les d’Els Catarres, Judit Neddermann, La Pegatina, Ferran Palau, El Petit de Cal Eril, Roba Estesa i Roger Mas juntament amb Núria Graham. També pujaran a l'escenari Mishima, considerats els autors del millor disc de l'any per Ara i res.

La Nit Enderrock 2018 coincideix amb l'inici dels actes de commemoració dels 25 anys de la revista
Enderrock i tindrà per segon any la direcció escènica de Josep Maria Mestres i Ignasi Camprodon, presentada pels ja habituals Rafel Faixedas i Carles Xuriguera. Les entrades per assistir a la gala ja estan a la venda al web de Girona Cultura i tenen un preu de 10 euros.