El col·lectiu Deim reflexionarà a Manresa sobre el paper de la dona en el sector miner

Ho farà en el marc d'un dinar que tindrà lloc el divendres 2 de febrer a la cocteleria Glaç

Redacció
24 de gener del 2018
Actualitzat a les 10:17h
L'associació Dones Emprenedores i Innovadores de Manresa (Deim) ha organitzat, pel proper divendres, 2 de febrer, un dinar-col·loqui per a reflexionar sobre el paper de la dona en el món laboral, i, més concretament, en el sector de la mineria, un dels principals motors econòmics de la comarca del Bages. La mineria, tal com exposen les organitzadores de l'acte, "és un camp on tradicionalment, tant els càrrecs directius com els llocs de treball operatius, han estat ocupats majoritàriament per homes".

Amb l'objectiu de debatre i tractar aquesta realitat, el Deim ha convidat, en el dinar-col·loqui, l'executiu en cap d'ICL Ibèria, Carles Alemán, i la Directora d'Operacions d'aquesta mateixa empresa, Cristina Arespa.

Tots dos, durant l'àpat, parlaran sobre la presència de la dona en llocs de responsabilitat dins d'una gran empresa com és Iberpotash. L'acte, que tindrà lloc a la cocteleria Glaç de Manresa, començarà a les dues del migdia i és previst que acabi a les quatre de la tarda.
Cristina Arespa és llicenciada en Enginyeria Química per l'Institut Químic de Sarrià (IQS), ​​i en Química per la Universitat Ramon Llull de Barcelona. Dins de la seva formació, hi destaca el títol de Direcció General per l'IESE Business School i la llicenciatura en Enginyeria en Processos Kaizen per EFESO consultant Milà.

Ha desenvolupat la major part de la seva carrera professional en la indústria automobilística, especialment en la companyia italiana Pirelli Tires. Arespa es va unir a Iberpotash l'any 2009 com a responsable de Qualitat i Cap de laboratori. Actualment n'és la Directora d'operacions.

Carles Alemán és llicenciat amb un Grau i Màster en Química a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB); en Farmàcia per la Universitat de Barcelona (UB); diplomat en Ciències Empresarials per la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), i graduat en Marketing per ESADE.

Ha dut a terme la seva carrera professional a grans empreses multinacionals com CIBA GEIGY durant 21 anys o BASF durant 4 anys. Fa cinc anys que es va incorporar a ICL, on ha ocupat diversos càrrecs a les unitats de sal i desenvolupament del negoci. Fa un any que és el Nou Responsable (CEO) d'Iberpotash i d'ICL Iberia. Un dels seus principals objectius és continuar amb el pla Phoenix que suposa duplicar la producció de les mines de Súria; la posada en marxa d'una planta de producció de sal, i el tancament de les instal·lacions extractives de Sallent.

Preu i inscripcions

El dinar-col·loqui del proper divendres, 2 de febrer, té un preu de 17 euros pels socis del Deim i de 20 pels que no ho siguin. Les inscripcions ja estan obertes i es poden formalitzar fent l'ingrés de la quantitat indicada al número de compte ES17 0049 0052 6520 1038 1852, indicant, com a concepte, el nom de la persona assistent. Un cop feta la transferència, cal enviar un correu electrònic amb el justificant de l'ingrés a [email protected].